QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Léto bude v Plzni patřit festivalu Živá ulice! Přinese divadlo, koncerty i večírky

08.07.2019 8:01

V pořadí již 8. ročník festivalu Živá ulice vypukne během prázdninových měsíců v Plzni. V červenci bude žít především Mlýnská strouha a okolí, v srpnu se pak půjde hlavně na koncerty.

190624_ziva_ulice_plzen-1

Koncerty a večírky plné českých kapel i zahraničních interpretů. Divadlo pod širým nebem, scéna pro děti, český design a autorská móda. Food festival, se kterým procestujete celý svět, i program ke třicátému výročí Sametové revoluce. Festival Živá ulice nabídne i letos celkem 14 dnů nabitých programem nejrůznějších žánrů.

První blok Živé ulice se už tradičně od pondělí 15. do středy 17. července odehraje v příjemném prostředí Mlýnské strouhy. Těšit se můžete na představení pouličních divadel plných akrobacie, žonglování a dalších novocirkusových disciplín. Chybět nebudou ani pohádky pro děti. Vystoupí například Le Cabarete Nomade, Johny se svou kaskadérskou show z Las Vegas nebo Divadlo Continuo. Divadelní blok zakončí ve středu večer tanečně akrobatická ohňová show volně inspirovaná šamanismem a mystikou Shamania.

V srpnu se půjde především na koncerty...

Zatímco červenec bude patřit divadlu, 10 srpnových dní rozehraje Plzeň všemi žánry. Hudba, film, výtvarné umění, autorská móda, a nejen to bude k vidění od 9. do 18. srpna hned na několika scénách. Během takzvaných Namlouváníček, tady prvních tří dnů srpnového programu, vás zveme do Proluky a Šafaříkových sadů, kde opět po celou dobu festivalu vznikne Inspiral Garden – oblíbený bar ukrytý pod korunami růžových keřů.

"Živou ulici už tradičně zahájíme vernisáží výstavy Barva na ulici, kterou pořádáme s Unií výtvarných umělců. Od 9. do 11. srpna zůstaneme v Proluce a Šafaříkových sadech. Těšit se můžete na letní kino, program pro děti a večerní koncerty progresivních alternativních kapel ze zahraničí. Od pondělí 12. srpna se rozšíříme na další festivalová místa, jako je scéna U Branky nebo Zach’s pub. Od středy do soboty budeme na Náměstí republiky,“ říká k místům festivalového dění Matěj Halaš, dramaturg Živé ulice.

A jaké kapely vystoupí nejen na hlavní scéně? Letos Živá ulice pozvala například Zrní, Kapitána Demo, Prago Union, Houpací koně nebo Lenku Dusilovou. "Jako každý rok i letos bude hudební program žánrově pestrý. Na několika scénách se vystřídá rock, indie pop nebo třeba ska. Chybět nebude například ani současná česká alternativní scéna. Plzeňské kapely jsou samozřejmostí. Chceme, aby si festival užil opravdu každý,“ dodává Matěj Halaš.

Kompletní program 8. ročníku festivalu najdete zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24