Lidé i firmy shání látku na šití roušek. „Drnčí nám telefony,“ zní z Centra látek

16.03.2020 20:47

Centrum látek je jedna z největších prodejen látek a galanterie v Plzni. V těchto dnech už firma šije roušky pro obchodní řetězec, v úterý otevírá i pro veřejnost.

foto PR

Vláda v pondělí schválila výjimku pro maloobchodní prodej textilního materiálu a galanterie. Od úterý 17. března tak znovu může Centrum látek v Plzni na Doubravce otevřít. Po látkách, tkalounech a materiálu na roušky je obrovská poptávka.

„Naše švadleny samy šijí roušky pro západočeské prodejny Coop. Ale jinak nám neustále drnčí telefony s požadavky na materiál. Už jsme dodali materiál pro plzeňský magistrát. Dále do Radčic, kde budou šít roušky pro lidi. To byly opravdu tisíce metrů tkalounů. Dále dodáváme materiál pro obec Kyšice, několik domovů důchodců,“ řekly QAPu jednatelky společnosti Centrum látek.

Do prodejny volají i dobrovolníci, kteří si chtějí zakoupit materiál. „Teď to byla například zdravotní sestřička z nemocnice, která si k nám jede vyzvednout materiál, bude celou noc šít roušky a pak ráno jde zase do práce,“ dodávají jednatelky. Pro společnost jde sice o obchod s velmi hořkou příchutí, a jak vedení firmy přiznává, takový obchod zrovna netěší. Aby ale lidem pomohli, už v úterý prodejnu otevřou i pro veřejnost.

„V noci budeme šít roušky pro naše zaměstnance. Zítra až otevřeme, budeme pouštět dovnitř prodejny jen po dvou,“ dodávají z Centra látek. Kvůli velké poptávce již firma kontaktovala dodavatele, protože hlavně tkalouny už docházejí.

Prodejnu Centrum látek najdete v Plzni v Centrumu Doubravka.

Čtěte také, jak pomáhá další firma v Plzeňském kraji. V Nýrské Okule byla navýšena výroba ochranných pomůcek a nově je  dodávají i Ministerstvu zdravotnictví ČR. Psali jsme zde.

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24