Listopad v KD Šeříková: od Mišíka po Pekaře

02.11.2019 9:25

Listopad bude v KD Šeříková patřit především stálicím české rockové a folkové scény. Zahrají Vladimír Mišík & ETC, Robert Křesťan & Druhá tráva, Olympic či The Plastic People of the Universe.

2019-11-28_olympic
2019-11-10_misik2019-11-22_spejbls_helprs2019-11-16_pekar2019-11-23_krestan_druha_trava2019-11-28_olympic2019-11-29_plastic_people2019-12-07_udo2019-12-12_bratri_ebenove

Prostor dostane ale i mládí, které reprezentuje písničkář Pekař. A v první polovině prosince vystoupí Bratři Ebenové a svou „Ocelárnu“ představí německá superstar poctivého metalu U.D.O.

Odyssea a Pohoda - 9. listopadu

Odyssea je právem plzeňskou legendou. Svým autorským melodickým rockovým repertoárem dalece překročila hranice tancovačkového žánru. V KD Šeříková zahraje po loňském úspěchu v domácím prostředí. Personálně spřízněná je s ní druhá kapela tohoto večera – bluesrocková Pohoda, která taktéž zaujímá výrazné místo nejen na regionální hudební scéně.

Vladimír Mišík & ETC  - 10. listopadu

Další živoucí legenda poctí svou přítomností KD Šeříková v Plzni 10. listopadu. I přes mnohé personální změny a dvouletý zákaz činnosti v 80. letech funguje dodnes spojení Vladimír Mišík & ETC – a dlužno dodat, že zraje jako víno. Nejočekávanější budou totiž zajisté písničky z nové desky Jednou tě potkám, která sklízí pochvalné recenze i úspěch u publika.

Pekař - 16. listopadu

Pekař, jeden z nejvýraznějších představitelů generace mladých písničkářů, se stále drží na vrcholu obliby. Debutoval v roce 2016 albem #Pekař a vzápětí za něj zaslouženě získal cenu Objev roku. Mezi největší hity, které napsal, patří mj. Bůh, Tančím či Dokud mám.

Špejbl’s Helprs - 22. listopadu

Je možné dostat AC/DC do Plzně do KD Šeříková? Špejbl’s Helprs jsou velmi pozitivně přijímaným tributem této rockové klasiky, zejména hlas zpěváka Petra Průši je věrným obrazem pěveckého projevu Briana Johnsona. Po loňském vyprodaném koncertě zahřejí prkna KD Šeříková 22. 11., buďte u toho!

Robert Křesťan a Druhá tráva - 23. listopadu

Málokdo je u nás na poli folkové hudby přijímán s větší úctou a obdivem než Robert Křesťan. S kapelou Druhá tráva neúnavně koncertuje po vlastech českých a ani po mnohaleté úspěšné hudební dráze nehodlají usnout na vavřínech. Přijďte si poslechnout jejich starší i novější písně a zajisté si některé z nich také zazpíváte.

Olympic - 28. listopadu  (O vstupenky hrajte do 18. listopadu zde. )

Večer 28. listopadu bude patřit další skutečné české rockové legendě. Olympic má stále plno v halách i na festivalech a jejich písničky si v publiku pobrukují všichni od šedesátníků přes jejich děti až po vnoučata. Kapela je na svém Permanentním turné, během kterého zazní písně z nejnovějších alb, ale samozřejmě i nejznámější hity.

The Plastic People of the Universe - 29. listopadu

V období kolem třicátého výročí sametové revoluce, 29. 11., bude KD Šeříková hostit na svém pódiu ty nejpovolanější: The Plastic People of the Universe. Legendární „Plastici“ jsou kapela, která se stala symbolem českého undergroundu i odporu proti tehdejšímu zřízení. Přijďte si připomenout čas, kdy jsme ucítili naději, že se smutná stránka jejich příběhu nebude již opakovat. V rámci tohoto koncertního večera vystoupí také kapela Garage, která byla založena basákem Ivo Pospíšilem ve skutečné garáži na pražském předměstí. V průběhu 80. let Garage (tehdy pod názvem Garáž) patřila ke generaci mladých nezávislých kapel inspirovaných punkem, postpunkem, pub rockem a novou vlnou.

Těšte se v prosinci - UDO, Bratři Ebenové...

Nezničitelný německý matador Udo Dirkschneider již více než čtyřicet let ovládá svým silným charismatickým hlasem mezinárodní rockovou scénu. Od konce 70. let byl jeho nezaměnitelný chraplák slyšet na albech skupiny Accept.  Dávno je však již soustředěn na sólovou dráhu, čehož je důkazem i nová deska Steelfactory. Jednou ze čtyř koncertních zastávek v rámci ČR se 7. prosince stane i KD Šeříková v Plzni.

V době, kdy všude kolem sebe obvykle slyšíme stále stejné vánoční melodie, přijďte načerpat trochu hudebního osvěžení netradičním způsobem. Do KD Šeříková v Plzni totiž přijedou Bratři Ebenové. Kapela načichlá folkem, jazzem, rockem i klasikou vám připraví jedinečný adventní zážitek. Se svou schopností čerpat ze všech těchto zdrojů a uměním používat různé neobvyklé hudební nástroje vznikl absolutně netradiční, na české scéně nenapodobitelný „ebenovský“ zvuk.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24