QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Lucie Bílá, Věra Martinová i cestovatelská show – takový bude březen v Besedě

27.02.2020 6:46

Březen bude v Měšťanské besedě v Plzni plný hudby. Kromě koncertů hvězdných zpěvaček si připomeneme skladby Petra Hapky a uslyšíme cyklus Má vlast, jak ho neznáme.

Měšťanská beseda foto QAP (8)

Zpěvačka Věra Martinová se na svém Jubileum tour zastaví v Měšťanské besedě 10. března. Představí i nové album, které si nadělí k narozeninám. O týden později 17. března nabídne Beseda speciální koncertí program Petr Hapka a jeho potměšilí hosté. V úterý 24. března zahrají písničky nejen ze svého posledního alba Nezmaři. Jedna z nejstarších českých folkových kapel vystoupí společně se speciálním hostem Petrem Dopitou, zpěvákem a mistrem světa ve hře na kanadskou pilu.

"Naše absolutně nejpopulárnější zpěvačka a majitelka 20 Českých slavíků představí v Besedě 29. března písničky z úplně nového alba. Třeba skaladbu Protože, kterou pro ni napsal Marek Ztracený a kterou věnovala k narozenináms vému partnerovi,“ připomíná Hana Kulawiaková z Měšťanské besedy.

V pondělí 30. března je na progamu nejpopulárnější dílo české romantické hudební literatury – cyklus symfonických básní Má vlast Bedřicha Smetany, tentokrát v netradičním provedení pro dvacet prstů tedy pro čtyřruční klavír. Vystoupí Igor a Renata Ardaševovi.

V Besedě se odehraje i deset divadelních představení, ve kterých se představí třeba Jaroslav Dušek (Sláva strojů a měst), Matouš Ruml (Mikulášovy patálie) nebo Ondřej Sokol (Celebrity).

Měsíc březen bude patřit také projektu ZIKMUND100. "O své cestě po stopách legendární cestovatelské dvojice Hanzelky a Zikmunda budou vyprávět mladí plzeňští cestovatelé Lukáš Socha a Tomáš Vaňourek na Cestovatelské show ZIKMUND100 a své zážitky přiblíží i prostřednictvím filmu Cesta jako žádná ze sta,“ dodává Hana Kulawiaková.

 Ve vstupních prostorách Měšťanské besedy je po celý měsíc k vidění výstava fotografií, na kterých zachytili proměnu navštívených míst v čase.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24