QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Město Plzeň podporuje triatlonovou akademii

03.05.2021 9:40
Při slavnostním podpisu dotační smlouvy na letošní podporu akademie ve výši 850 tis. Kč popřál náměstek Zarzycký předsedovi klubu i všem sportovcům pevné zdraví a překonání osobních rekordů.
Zarzycký

Město Plzeň podporuje mládežnickou triatlonovou akademii již třetím rokem.

„Vím, že díky plzeňským organizátorům byl v osmdesátých letech uspořádán první triatlonový závod v bývalém Československu. A samozřejmě smekám před vaší olympijskou medailí,“ přivítal první náměstek primátora města Plzně Roman Zarzycký předsedu klubu Triatlon Plzeň z.s. Jana Řehulu.
Jan Řehula získal na olympiádě v Sydney 2000 bronzovou medaili. Na těchto olympijských hrách se triatlon představil poprvé v olympijské historii a stále se jedná o jedinou olympijskou medaili naší země v tomto sportu. "Triatlonová akademie v Plzni čítá desítky sportovců. Mladí atleti se v rámci přípravy účastní taktéž republikových šampionátů v jiných sportech. Letos například halového mistrovství v atletice," říká Jan Řehula.

„Vzhledem k tomu, že už nás čekají teplejší dny věřím, že ani trvající uzavření bazénů nebude překážkou pro váš pravidelný trénink a budete moci využít pestré nabídky plzeňských rybníků.“ uzavřel schůzku první náměstek s ohledem na využívání zázemí u Seneckého rybníku.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24