QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem! Hasiči jsou v pohotovosti

04.03.2019 19:04     05.03.2019 8:18

V pondělí začal v regionu vát silný vítr, který zaměstnal hasiče napříč krajem. Meteorologové varují, že by měl silný vítr slábnout až v úterý odpoledne.

1

Západní Čechy zasáhl v pondělí odpoledne silný vítr. Na svědomí má popadané stromy i poškozené střechy.

Hasiči během pondělka zasahovali u více než tuctu případů, které má na svědomí silný vítr. Nejčastěji hasiči vyjížděli k popadaným stromům. Minimálně ve čtyřech případech řešili poškození střechy, většinou z důvodu uvolněných plechů.

Zásahy spojené s větrem zaměstnávali hasič i běhěm noci na úterý. "Bilance větru od včerejška do těchto chvil je 4x zásah na utržené plechy ze střech, plachty a podobně. V jednom případě šlo o utrženou reklamu na billboardu. V devatenácti případech zasahovali hasiči u popadaných stromů," shrnul zásahy v úterý ráno mluvčí hasičů Petr Poncar.

Před silným větrem varovali v pondělí meteorologové, kteří vydali výstrahu pro celý region. V Plzeňském kraji má vát vítr doprovázený nárazy větru 15 až 25 m/s (55 až 90 km/h). "Doporučuje se zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zabezpečit skleníky apod. Dbát zvýšené opatrnosti při pohybu venku a při řízení vozidel," informoval Český hydrometeorologický ústav.

Slábnout má vítr podle ČHMÚ v úterý odpoledne.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24