Muž a žena brali, na co přišli. Teď je dopadla policie

25.03.2020 8:11

Stříbrští policisté hlásí dopadení pachatelů série krádeží. Muž a žena kradli společně i každý zvlášť v bytech, podnicích i obchodech.

Zloděj_ilustrační foto_QAP foto

Policisté dopadli 31letou ženu a 33letého muže, který měl navíc už před časem nastoupit do vězení. Trestnou činnost páchali společně, ale také každý na vlastní pěst.

"Nejprve měla žena sama vniknout z 18. na 19. března letošního roku na pozemek jednoho rodinného domu v obci Kšice. V době, kdy majitelé v neuzamčeném domě spali, vešla i do jeho obytné části, kde z nalezené dámské peněženky odcizila finanční hotovost ve výši 1 000 korun a z pánské peněženky vzala částku ve výši 800 korun. V tomto případě policisté kvalifikovali její jednání jako přečin porušování domovní svobody,“ sděluje policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

 Oba měli minulý čtvrtek za pomoci násilí vniknout brzy ráno do herny ve Stříbře, kde ukradli z kasy plechovou zásuvku. V tomto případě zatím nebyla škoda vyčíslena.

"V průběhu stejného dne pak podezřelý muž překonal dveře do skladu jedné prodejny ve Stříbře, odkud prošel do samotného obchodu. Z něj odcizil množství různých věcí, jako například sluneční brýle, různé oblečení, rybářské náčiní a finanční hotovost ve výši 1 000 korun. Svým jednáním tak způsobil škodu na odcizených věcech kolem 13 000 korun, na poškozených věcech způsobil škodu ve výši kolem 1 000 korun. Jeho jednání bylo kvalifikováno jako zločin krádeže,“ pokračuje mluvčí.

Policisté navíc zjisili, že na muže vydal okresní soud příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody, kam nenastoupil. Proto ho teď eskortovali rovnou do vazební věznice.

Lidé by teď měli být i přes menší pohyb osob velmi opatrní. "V souvislosti s majetkovou trestnou činností policisté opětovně upozorňují občany, aby si řádně zajišťovali svůj majetek, zejména aby nezapomínali uzamykat svá vozidla, svá obydlí, a to nejen v případě, že někam odjíždí, ale i přes noc, kdy spí, protože ani to neodradí případné zloděje od páchání trestné činnosti. Zároveň připomínají, aby lidé v době odjezdu ze svých domovů neschovávali klíče pod rohožky, parapety, květináče, apod., protože není nikdy zřejmé, zda je někdo při tom nesleduje. Menší pohyb osob v této době rozhodně nezaručuje zvýšené bezpečí našeho majetku, proto je dodržování obecných preventivních pravidel nutné i nadále,“ uzavírá Dagmar Jiroušková.

FOTO: ilustrační 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24