QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Muž ohlásil nález munice při terénních úpravách své zahrady

13.10.2020 17:04

V neděli 11. října krátce po poledni přijali policisté na tísňové lince 158 oznámení o nálezu munice na zahradě v obci Česká Kubice část Nový Spálenec.

munice

Muž nahlásil, že při terénních úpravách na zahradě našel předmět připomínající munici. "Policisté Obvodního oddělení Domažlice ihned vyjeli na místo, kde okolí nálezu zajistili a zamezili přístup nepovolaným osobám. Na místo přivolali pyrotechniky. Až do příjezdu pyrotechnika střežili místo nálezu. Příslušník Pyrotechnické služby Policie České republiky po příjezdu a po prohlídce předmětu sdělil, že se jedná o PG 7 cvičnou vystřelenou hlavici. Munici si převzal a převezl k dalším opatřením," sdělila mluvčí policie Dagmar Brožová.

Policie zároveň nabádá občany, aby při nálezu předmětu připomínajícího munici zachovali klid, zavolali policii a v žádném případě s předmětem nemanipulovali. "V souvislosti s tímto případem upozorňujeme občany, aby s žádným předmětem připomínajícím munici nemanipulovali. Nebezpečí nalezené munice tkví zejména v tom, že není zřejmé, v jakém stavu se nachází iniciační mechanismy. Některé mohou být vlivem času naprosto nefunkční, jiné se stanou časem maximálně citlivými na vnější podněty. Pokud kdekoliv naleznete předměty (například při výkopových pracích či úklidu), u kterých budete mít podezření, že by se mohlo jednat o munici či její součást, veškerou činnost přerušte a přivolejte Policii České republiky. Policisté pyrotechnické služby si převezmou předmět k likvidaci. Porušením uvedených zásad může dojít k ohrožení života nebo zdraví osob," doplnila Dagmar Brožová.

Foto: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24