QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Muž spadl do jámy za domem. Ležel v ní několik dní

01.06.2020 15:22

Muže z Domažlicka začala hledat jeho sestra z Prahy, která se mu nemohla dovolat. Lidé ho našli dehydrovaného, podchlazeného a zmateného v jámě na zahradě.

1

Sedmapadesátiletý muž z Pocinovic nedopatřením podklouzl a spadl do jámy za svým domem. Ležel zde delší dobu, mohlo to být i několik dní.

"Pátrání začalo 27. května tím, že o muže měla strach jeho sestra z Prahy, která se mu nemohla téměř čtyři dny dovolat na mobilní telefon. Proto kontaktovala svoji známou. Ta však nebyla nablízku, a tak s celou situací seznámila sousedy a poštovní doručovatelky. Soused prohledal dům, který byl odemčený. Doručovatelky prohledávaly okolí domu. V jámě u domu nalezly muže ležícího na zádech. Poté soused doběhl za doručovatelkami a všichni mu poskytovali první pomoc,“ sděluje policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Muže z jámy vyprostili hasiči a předali ho záchranářům k ošetření. Byl podchlazený, dehydrovaný a zmatený. Nebyl schopen uvést, jak dlouho v jámě byl. 

"Policisté poté dům uzamkli a se souhlasem sestry nalezeného muže klíče předali sousedům. Velké poděkování za záchranu člověka z jámy tak patří pocinovickým občanům, poštovním doručovatelkám a členům sboru dobrovolných hasičů Pocinovice!“ uzavírá Dagmar Brožová.

FOTO: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24