QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Muzeum rádií a telefonů v německém Wertingenu se po roce opět otevírá

07.03.2022 15:40

V neděli 20. března v 15 hodin se pro nadšence opět otevírá Muzeum rádií a telefonů v Bavorsku ve městě Wertingen. Po více jak ročním uzavření došlo k vylepšení expozice i k rekonstrukci interiéru.

Wertingen muzeum_2

Návštěvníci Muzea rádií a telefonů se rozhodně nudit nebudou, protože dobrovolní pomocníci rozhlasového muzea pod vedením svého nového ředitele muzea Fabiana Frommelta opět pracovali na plné obrátky. Willi Kempter již skoro dokončil archivaci téměř 1400 rádií, suterénní místnosti byly zrekonstruovány a omítnuty a byla zde také zřízena elektrodílna se zkušebními náhradními díly pro vysílačky. Samotné výstavní prostory byly také předělány.

V Muzeu telefonů nyní funguje staré telefonní spojení s otočným ciferníkem a zavolat si můžete i vojenskými polními telefony. Vrcholem expozice jsou tři fungující dálnopisy, které jsou napojeny na meteorologickou službu.

V dubnu se bude pro všechny zájemce mimo jiné konat také další přednáška o historii rádia a vysílání. Vstup do muzea je pro všechny návštěvníky zcela zdarma. Prohlídky s průvodcem pro zájemce nebo skupiny jsou nyní opět možné kdykoliv. Zarezervovat prohlídku či zjistit bližší informace můžete na tel. čísle 015172211778 nebo na stránkách www.radiomuseum-wertingen.de.

Během otevírací doby muzea si také můžete na středních vlnách poslechnout vysílání místního rozhlasu ve Wertingenu. Oldies můžete poslouchat na MW 801 khz.

Wertingen muzeum

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24