QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Mužstvo indiánů i nadále povedou Baďouček s Říhou, v kádru se ale chystají změny

27.04.2022 10:41

A tým HC Škoda Plzeň i nadále povede v extraligové sezóně 2022/23 stejné trenérské složení i realizační tým. Podle Vlasáka je však nutné tým doplnit silovými hokejisty.

badouček _hc skoda

Hlavními trenéry zůstávají Václav Baďouček a Miloš Říha, asistentem trenérů a zároveň sportovním manažerem Tomáš Vlasák, trenérem gólmanů Rudolf Pejchar, kondičním trenérem Jan Snopek a video trenérem Vojtěch Tulačka. Vedoucím týmu je i nadále Václav Kalina, fyzioterapeutem A týmu Adam Havel a kustody a maséry týmu Petr Šulan a Jakub Vais.

Šest nových hráčů A týmu bude představeno v průběhu celého následujícího týdne. V modrobílém dresu už nebude působit obránce Peter Čerešňák. „Chceme Peterovi poděkovat za všechno, co v našich barvách odvedl. Vypracoval se v našeho klíčového beka, získal řadu zkušeností a rovněž byl vzorem i pro naše obránce. Strávil v našem klubu šest let a nyní se rozhodl pro změnu prostředí, což zcela respektujeme. Přejeme mu jen to nejlepší do jeho osobního života i hokejové kariéry,“ řekl sportovní manažer HC Škoda Plzeň Tomáš Vlasák.

Plzeňský hokejový klub je znám tím, že dává prostor svým odchovancům a hraje útočný hokej založený na rychlosti. „A z toho nebudeme ustupovat. Chceme být jen důraznější. Přidat kilogramy, centimetry a důraz. Stavět naši hru na obětavosti a na týmovosti, umět se zastat jeden druhého. Ale stále předvádět ofenzivní hokej,“ dodal Tomáš Vlasák.

Kádr ještě není uzavřený. Je v něm místo a finance na minimálně jednoho útočníka s kvalitami rozhodovat zápasy a být ofenzivním mozkem týmu a rovněž na ofenzivního obránce.

Příprava A týmu začíná prvními dvěma bloky 30. května, které potrvají do 17. července. Následovat bude týden volna a poprvé hráči vyjedou na led 25. července.

Foto: HC Škoda Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24