QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Myší trus i ve skladu potravin! Inspektoři uzavřeli část herny v Holýšově - FOTKY

26.11.2019 12:52

Inspektoři Státní zemědělské a potrvinářské inspekce opět vyrazili na kontroly nejrůznějších provozoven v regionu. V herně v Holýšově museli sáhnout k uzavření některých prostor.

1
134265

Inspektoři znovu vyrazili na obhlídky obchodů, restaurací a dalších zařízení v regionu. Kontrolou prochází stav zásob, jejich skladování, ale i obecné hygienické podmínky. A také v tomto týdnu museli inspektoři uzavírat některé prostory.

Ne zrovna na výbornou dopadla pondělní kontrola Herny Maxim v Holýšově na Jiráskově třídě. Inspektoři tam objevili myší trus. Výsledkem kontroly je uzavřený bar a sklad potravin. Provozovna jakožto celek uzavřena nebyla.

O zrušení uzavření rozhodují inspektoři při opakované kontrole. Praxe je vždy stejná. Po zjištění závad nechají inspektoři uzavřít buď celý protostr nebo jeho část. Po několika dnech se na kontrolu vrátí, pokud je vše napravené, zákaz se ruší. Inspekce také může s provozovatelem zahájit řízení ohledně pokuty.

SZPI může na špatný stav obchodů a provozoven upozorňovat i veřejnost...

Státní zemědělská a potravinářská inspekce nepodniká kontroly jen výhradně na základě vlastních podezření a zjištění, ale přijímá také podněty od veřejnosti. Pokud se tedy někomu nezdají podmínky například v prodejnách, ale i v restauracích a podobných podnicích, může se obrátit přímo na inspektory přes speciální formulář na webu SZPI zde.

Veřejnost může využívat také informační linku 542 426 625, která je v provozu vždy v pondělí a ve středu od 8:00 do 15:30.

FOTO: SZPI

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24