QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na jižním Plzeňsku srazil vlak muže. Policisté ho vypátrali v nedalekém domku

11.01.2022 14:55

Osobní vlak srazil mezi zastávkami Srby a Nepomuk Dvorec osobu. Strojvedoucí našel po zastavení pouze kšiltovku a rozházený nákup. Osobu po náročném pátrání nalezli policisté v nedalekém drážním domku. 

Sražený muž v Nepomuku_foto PČR_3
Sražený muž v Nepomuku_foto PČR_3Sražený muž v Nepomuku_foto PČRSražený muž v Nepomuku_foto PČR_2

Policisté z obvodního oddělní Nepomuk dne 10. ledna před 19. hodinou přijali oznámení od strojvedoucího vlaku, že mezi zastávkami Srby – Nepomuk Dvorec zřejmě srazil nějakou osobu.

Po zastavení vlaku oznamovatel nalezl v blízkosti kolejiště tašku s rozházeným nákupem a kšiltovku. „Na místo vyjelo několik hlídek policistů, včetně psovoda, několik jednotek hasičů a společně začali propátrávat okolí železniční trati. V daném úseku se jednalo o složitý terén, neboť železniční trať je na strmých náspech, které jsou porostlé hustými křovinami. I po opakovaném propátrání okolí trati nebyla nalezena žádná osoba,“ sdělila policejní mluvčí Eva Červenková.

Současně policisté díky osobní a místní znalosti pojali podezření, že by se mohlo jednat o osobu, která přebývá v nedalekém drážním domku a často si zkracuje cestu po trati. „V drážním domku policisté až po několika marných pokusech kontaktovali pětatřicetiletého muže, který byl silně pod vlivem alkoholu. Dle jeho vyjádření nestačil uskočit před vlakem a ten ho škrtl o levý bok. Neboť byla obava, že by muž mohl mít vnitřní zranění, na místo přijela zdravotnická záchranná služba a převezla jej k lékařskému ošetření,“ uvádí Eva Červenková.

U jednadvacetiletého strojvedoucího vlaku byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem, zraněný muž odmítl dechovou zkoušku. Jednokolejná trať byla zastavena na několik desítek minut. Sražený muž je podezřelý ze spáchání přestupku o drahách, za který mu hrozí pokuta až do výše 10 tisíc korun a dále uhrazení nákladů za zastavení provozu železnice.

 

foto: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24