QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Karlovarské v Plzni probíhá první etapa rekonstrukce kanalizace - FOTKY

12.03.2022 18:33

Od 1. března probíhají stavební práce v Karlovarské ulici v Plzni. V úseku u tramvajové zastávky Zoologická zahrada aktuálně probíhá první etapa prací. Řidiči zde mohou projíždět pouze levým jízdním pruhem.

Karlovarská_foto QAP (6)
Karlovarská_foto QAP (6)Karlovarská_foto QAP (7)Karlovarská_foto QAP (5)Karlovarská_foto QAP (3)Karlovarská_foto QAP (1)Karlovarská_foto QAP (4)Karlovarská_foto QAP (2)

Plzeňská vodárna zahájila 1. března v Karlovarské ulici stavbu rozšíření spojné kanalizační šachty. Ta je rozdělena do dvou etap. „Od 1. do 14. března projíždí řidiči zmíněný úsek pouze levým jízdním pruhem, a to tím, který je blíž tramvajovému pásu. Do něj je směřována veškerá doprava, vnější pruh je uzavřen. Od 15. března do 30. června se pak uzavře celá stávající vozovka. Vybuduje se totiž provizorní objízdná komunikace, která zabere kromě části vozovky i přilehlý chodník. Řidiči budou muset použít tuto objížďku,“ uvedla mluvčí plzeňské vodárny Dana Veselá.

Veřejné dopravy se omezení ani v druhé fázi etapy nedotknou, po provizorní komunikaci však nebudou moci jezdit nákladní auta, která se odkloní do Lidické a Studentské ulice. Cyklisté i chodci využijí podchod pod Karlovarskou ulicí a přejdou na druhou stranu komunikace, kudy mohou pokračovat bezpečně cestou mimo staveniště. Vůbec nejrychlejším a doporučeným cestováním na Košutku je cesta tramvají.

 

foto: QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24