QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Lüftnerce se to hemží selátky! V zoo přibyla další mláďata - FOTO, VIDEO

05.11.2018 17:39

Nová přeštická selátka jsou aktuálně k vidění na statku Lüftnerka v plzeňské zoo. Trojice malých prasátek tak patří k nejroztomilejším obyvatelům zoo...

selátka

Plzeňská zoologická zahrada najela od listopadu na otevírací dobu zimní sezóny. Zkrátila se otevírací doba a snížilo vstupné. Areál je až do konce března přístupný od 9 do 17 hodin.

I mimo hlavní sezónu má ovšem zoo co nabídnout. Nově například láká na trojici selátek na statku Lüftnerka. Právě na statku v horní části areálu mají ale i další novinku určenou malým návštěvníkům. Nedávno bylo na půdě historického statku z roku 1829 otevřeno nové interiérové hřiště za zhruba pět milionů. Stavba hřiště trvala zhruba čtyři měsíce a slavnostního otevření se dočkalo v září. "Je jediné svého druhu v České republice, protože je interiérové a celodřevěné," říká mluvčí zoologické zahrady Martin Vobruba.

S ukončením hlavní turistické sezóny došlo také na změnu výše vstupného. Od listopadu je základní vstupné pro návštěvníky od 15 do 60 let 100 korun, zlevněné vyjde na 70 korun a rodinná vstupenka na 310 korun. děti do tří let mají vstup do areálu zdarma.

FOTO, VIDEO: Zoologická zahrada města Plzně

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24