QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Špičáku před víkendem napadl sníh. Podmínky jsou ideální!

31.01.2019 12:33

Na Šumavě panují ideální podmínky pro lyžování. Díky nově napadanému sněhu se tento týden otevřela i tzv. funline na sjezdovce Spodní Šance. Otevřené jsou tak všechny tratě bez omezení!

Pohled ze sjezdovky

Na šumavském Špičáku dál vládnou ideální, v ČR v podstatě výjimečné podmínky pro lyžování. V týdnu přišlo další sněžení, takže i když se po sjezdovkách lyžaři prohánějí, stále je na nich nejméně metr přírodního sněhu. Ten je na ježdění samozřejmě mnohem příjemnější než umělý.

Během týdne připadlo zhruba 25 cm čerstvého poprašku. Dostatek sněhové pokrývky umožňuje sjíždět i sjezdovku Šance. Její součásti je nejprudší svah v České republice. Kvůli přílišnému sklonu se nezasněžuje ani neupravuje; je sjízdná pouze tehdy, umožní-li to vhodné počasí.

"Od tohoto týdne je také plně zprovozněná tzv. funline. Jde o zábavnou trať s vlnami a klopenými zatáčkami. Mohou si na ní užít zkušení lyžaři, stejně jako děti či úplní začátečníci. Celá je tvořena jen sněhem, což zvyšuje její bezpečnost. Má dva úseky v celkové délce několika set metrů. Najdete ji na Spodní Šanci, kde se nad její začátek v pohodě dostanete vlekem," říká Roman Pospíšil z Ski&Bike Špičák.

Zájemci mohou využít i zhruba před týdnem otevřený snowpark Freestyle Area Špičák, a to na sjezdovce Lubák. Ani zde nejde o nijak těžké či náročné úseky. Ale spíše o možnost zpestřit si lyžování jízdou po různých vlnách, railech či hranách.

O nastávajícím víkendu – 2. a 3. února bude moci veřejnost využívat všechny tratě v areálu bez omezení. V jeho prostorách nebude probíhat žádná speciální akce.

Další aktuální info na www.spicak.cz.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24