Na Šumavě přibyly další upravené stopy. Rolby vyjely do okolí Kvildy

07.01.2020 10:02

Zatímco dosud mohli běžkaři vyjet pouze do stop v okolí Modravy,  teď přibyly další strojově upravené trasy. Sjízdný je například úsek od Tetřeví cesty po Bučinu. 

19

Rolby projely stopy na loukách ve směru na Horskou Kvildu, kde ale zatím nejsou ideální podmínky. Upravena už je také spojnice pod Jezerní slatí, která je mimo začátku v dobrém stavu.

S opatrností je sjízdná Tetřeví cesta. Do upravené stopy mohou běžkaři dále naskočit v úseku od Tetřeví cesty přes Prameny Vltavy, Stráž a Bučinu a také mezi Bučinou a signálkou. Tento úsek je sjízdný s opatrností.

Ostatní stopy v okolí Kvildy jsou podle informací Bílé stopy Šumava ve špatném stavu, je zde nedostatek sněhu, zledovatělá a nebezpečná místa.

V okolí Kvildy leží v současné době 5 až 35 centimetrů sněhu, teploty se pohybují těsně pod nulou.

Na Modravě rolby projely stopy v neděli. Teploty se zde dnes ráno klesly na -6,2 stupňů Celsia. V oblasti leží 10 až 45 centimetrů sněhu.

Upravené jsou trasy  Modrava – Březník v délce 7,5 km, dále úsek Na Ztraceném – Ptačí nádrž – Černohorská nádrž – Modravský most v délce 4,2 km. Ostatní trasy prozatím upravit nelze, ale jsou sjízdné, vyšlápnuté. Pouze na lukách hlavně na Filipově Huti je tráva. Od lesa ve směru k Černohorské nádrži je stav lepší.

Na Železnorudsku se stopy kvůli nedostatku sněhu neupravují.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24