QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na šumavském Špičáku se chystají krajské závody i stavba snowparku

20.01.2022 12:09

Šumavský Špičák má za sebou rekordní víkend této sezóny. Na ten následující se chystají krajské závody ve slalomu. Výborné podmínky a množství sněhu konečně také umožní výstavbu snowparku.

Špičák_SkiBike Špičák

Šumavský Ski&Bike Špičák má aktuálně na sjezdovkách 50 až 70 centimetrů technického sněhu v kombinaci s přírodním. Mimo ně pak leží 25 až 30 centimetrů přírodního.

V sobotu 22. ledna a v neděli 23. ledna se na spodním úseku sjezdovky číslo 3 Slalomové konají krajské závody ve slalomu a obřím slalomu. Do jejich ukončení bude tak pro veřejnost tato část uzavřena. Její horní úsek stejně jako dalších 10 tratí jsou ale samozřejmě lyžařům k dispozici. Druhým víkendovým turnusem pokračují Celodenní lyžařské/snowboardové kurzy především pro děti.

Po prozatímním rekordním víkendu této sezony, kdy u nás v sobotu 15. ledna lyžovalo 2200 lidí, v neděli 16. ledna pak 1500, je návštěvnost i v tomto pracovních týdnu velmi dobrá. Denně tady lyžuje v průměru 900 lidí, máme tu mimo jiné hodně školních kurzů. Prozatímní lednová čísla jsou tak obdobná jako v předcovidových sezonách,“ říká ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.              

Podmínky a přijatelné množství sněhu konečně také umožní výstavbu snowparku na Lubáku (sjezdovka č. 6), kterou pro Ski&Bike Špičák zajišťuje specializovaná firma. „Ještě svah Lubáku dosněžujeme a příští týden se na něm začnou objevovat první jednodušší překážky. Postupně začnou přibývat ty větší a složitější,“ dodává k dalšímu rozšiřování nabídky areálu Vladimír Kasík.       

Aktuálně se na šumavském Špičáku lyžuje na 11 sjezdovkách. Z těch hlavních pak na jedničce Turistické (modrá), dvojce U zalomeného (červená), trojce Slalomové (červená) a rodinné Spodní Šanci (modrá, číslo 5). Dále také na sjezdovce od hlavního parkoviště (č. 10), pro děti a začátečníky ještě na tratích pod hotelem Sirotek (č. 7 a 8) či dětském hřišti s pohyblivým kobercem (č. 11) před chatou Hanička.

 

foto: Ski&Bike Špičák

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24