QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Šumavu dorazilo ochazení i sněžení. Sezóna zatím nekončí - FOTKY

05.03.2019 9:52

Po oteplení z posledních týdnů dorazilo také na Šumavu avizované ochazení. Teploty šly dolů už v průběhu noci a dorazilo i sněžení...

1
1342

Provozovatelé lyžařských areálů na Šumavě si v aktuální sezóně rozhodně nemohou stěžovat na nedostatek sněhu. Letošní příděly byly skutečně vydatné, a tak ani oteplení v posledních týdnech sněhovou pokrývku úplně nezničilo.

Zatímco víkend byl na Šumavě také deštivý, v noci na úterý se opět vrátily zimní teploty. "V noci začalo mrznout, napadl dvoucentimetrový poprašek sněhu, dnes a zítra očekáváme další sněžení," informoval areál Ski&Bike Špičák s tím, že sezóna stále běží naplno. Podle aktuálních informací areálu je na sjezdovkách v průměru kolem šedesáti čísel sněhu.

Sezóna v areálu většinou trvá až do Velikonoc. Také v letošním roce nebudou chybět na jejím závěru tradiční akce. Už o tomto víkendu se pojede závěrečná porce závodů v rámci Šumavského pohárku. Jedná se o seriál sedmi bodovaných závodů, který začíná na Lipně a o celkových vítězích se rozhoduje v závěrečném večerním závodě s jízdou světýlek a ohňostrojem na Špičáku. Každého závodu se zúčastní více než sto dětí a seriál patří k nejprestižnějším v republice.

Tradiční recesistická "Jízda přes louži" je letos na programu 16. března.

FOTO: fcb Ski&Bike Špičák

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24