QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Šumavu se vrátila zima, tvořit se může náledí - FOTKY z webkamer

05.03.2021 11:04

Předpověď meteorologů se vyplnila a do Čech přišla studená fronta. Na horách tak znovu padal sníh, v nížinách je velmi deštivo se sněhovými přeháňkami. Pro část regionu navíc platí výstraha!
 

spicak spicak
Kvilda 2hojsova strážKvilda BučinaKvildaspicak 3Modravaspicakspicak2železná ruda 1železná ruda

"V pátek ráno na většině území Česka sněží. Sněžení se tak do nížin vrátilo po více než dvou týdnech nadprůměrně vysokých teplot. Naposledy v nížinách sněžilo 17. února. Zejména ve středních a jihozápadních Čechách spadlo ojediněle až 11 mm," informují meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu.

Během dne podle nejnovější předpovědi sněhové srážky přejdou v déšť. "Odpoledne už čekáme oblačno až polojasno a jen ojediněle sněhové přeháňky," informuje ČHMÚ.

Jasné ale je, že o víkendu přituhne. Teploty mají v noci klesnout až k minus osmi stupňům Celsia, na Šumavě k minus deseti stupňům Celsia.

Navíc v části regionu platí výstraha ČHMÚ. "Při poklesu teplot pod bod mrazu se bude lokálně vytvářet náledí nebo zmrazky," zní aktuální varování ČHMÚ, a to konkrétně pro Domažlicko, Horažďovicko, Klatovsko a Sušicko. Výstraha je v platnosti od páteční 18. hodiny do sobotní 10. hodiny. 

 

foto: webkamery sumavanet.cz, spicak.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24