QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Tachovsko míří Lucie Bílá i Marie Rottrová. Přinášíme přehled akcí

09.12.2019 13:48

Advent nám zpříjemní koncerty, výstavy i oživený betlém. Máte už program na nadcházející prosincové dny?

3

Život je kreslení bez gumy s Olgou Pazerini

Tachov - Muzeum Českého lesa představí výstavu Život je kreslení bez gumy, kterou připravuje s karikaturistkou Olgou Pazerini. Vernisáž výstavy je naplánována na 10. prosince od 17 hodin. Autorka se  své tvorbě s laskavým humorem a nadhledem a věnuje se mnoha různým tématům.


Gutta v muzeu

Stříbro - Koncert středověké hudby Gutta je naplánován do stříbrského muzea na 11. prosince. Akce s názvem Nesem vám noviny začne v 18 hodin.


Vánoční beseda se seniory 

Černošín - Sbor pro občanské záležitosti ve spolupráci s městem zve na vánoční posezení se seniory ve čtvrtek 12. prosince od 15 hodin v Motorestu Vlčák. K tanci a dobré pohodě zahrají Harmonikáři z Tachova a vystoupí děti z Mateřské školy Černošín.

 

Čmejříčková víla v Tachově
Tachov - Kulturní centrum KAT zve na autorské čtení z knihy Čmejříčková víla, kde jsou básničky pro nejmenší.  Knihu vydala Blanka Dobrsteinová  Kráčmarová a ilustracemi ji doplnila Miroslava Charvátová.  Čtení a také autogramiáda se bude konat 12. prosince o d 17.30 hodin.

 

Bára Zemanová v borském kostele

Bor - Zpěvačka Bára Zemanová a její band se vydá do borského kostela svatého Mikuláše. Zazpívá tam v pátek 13. prosince od 18 hodin.

 

Video procházka Tachovem 

Tachov – Procházka Tachovem v čase minulém, to je další díl ze série večerů, kdy se promítají historické fotografie města. Tentokráte se zájemci sejdou 13. prosince od 19 hodin v kulturním centru KAT.

 

Vánoční ples

Stříbro - Tradiční Vánoční ples v podání studentů stříbrského gymnázia se bude konat v pátek 13. prosince v tamním kulturním domě. Začátek je ve 20 hodin.

 

Sifon zabublá v Tachově
Tachov – Kapela Sifon se chystá do tachovského sálu U Bělčáka v sobotu 14. prosince. Rockový nářez začne od 21 hodin.


Advent v lese

Stříbro - Večerní procházka cestou osvícenou svíčkami, to je dnes už legendární Advent v lese. Letos se koná 14. prosince, start je u Hornického muzea u Mže od 17 hodin, cesta vede na vrchol Ronšperku. Tam bude připraven kulturní program s občerstvením. Pořadatelé doporučují pevnou obuv a baterku.

 

Marie Rottrová v Konstantinových Lázních
Konstantinovy Lázně - První dáma českého soulu Marie Rottrová zavítá do Kulturního domu v Konstantinových Lázních 14. prosince. Koncert začne ve 20 hodin.

 

Hudební dárek pro seniory
Stříbro
- Hudební dárek od Českého rozhlasu v rámci Ježíškových vnoučat si mohou  vyzvednou senioři ze Stříbrska v neděli 15. prosince od 14 hodin v klubu DPS v Třešňové ulici 1439. Moderovat bude Iva Kokešová a zazpívá Petra Dudáková. Bez vstupného.


Jdi za štěstím

Planá - Adventní benefiční koncert pod názvem Jdi za štěstím je naplánován na neděli 15. prosince v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Plané. Zahraje Duo DM band, začátek je v 17 hodin.


Koncert žáků ZUŠ

Stříbro - Vánoční koncert žáku ZUŠ Stříbro si můžete vychutnat v aule stříbrského gymnázia 17. prosince od 18 hodin.

 

Oživený betlém

Stříbro - Divadelní ochotnický spolek DIVOCH Stříbro připravuje tradiční oživený betlém. Pradávná legenda se odehraje 18. prosince v kině Slavia ve Stříbře od 17 hodin.

 

Knoflíkování v Černošíně

Černošín - Výstava knoflíků různých tvarů, barev, velikostí a také materiálů je k vidění v  černošínském muzeu. Více než 200 kilogramů přinesli příznivci muzea, ve sbírce jsou i knoflíky staré přes sto let. Výstava bude otevřená denně od 10 do 16 hodin.

 

Netradiční koncert v kostele

Stříbro - Netradiční vánoční koncert Michaela Vokurky alias Rajčáka a jeho přátel můžete zažít v kostelíku Nanebevzetí Panny Marie ve Stříbře dne 21. prosince od 17 hodin.

 

Diskotéka v Besedě
Stříbro
- Klasická diskotéka uzavře rok 2019 stříbrskou Besedu 21. prosince. Taneční hity k uvolnění během předvánočního shonu začnou ve 21 hodin.

 

Lucie Bílá ve Světcích

Světce - Adventní koncert Lucie Bílé za doprovodu kapely Petra Maláska, Bílým sborem a hostem Janem Toužimským s názvem Bílé Vánoce II. začne ve světecké jízdárně 22. prosince ve 14 hodin.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24