QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Tachovsku se zřítil ultralight. Devatenáctiletý pilot je zraněný - FOTKY

31.07.2020 18:02     31.07.2020 20:34

K pádu malého letadla došlo v pátek 31. července před půl šestou večer u Oldřichova. Zraněného mladého pilota transportoval do nemocnice záchranářský vrtulník.

2
21134

Záchranáři vyjeli v pátek vpodvečer k pádu ultralightu u obce Oldřichov.

"Letecká záchranná služba z místa události transportovala muže ve věku 19 let na Urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň se středně těžkým zraněním a při vědomí,“ sdělila Andrea Divišová ze Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje s tím, že mladý pilot toho času není přímo ohrožen na životě.

Případem se zabývají tachovští kriminalisté.  "Dnes v 17.22 jsme přijali oznámení, že došlo k pádu ultralehkého letadla na louku do neobydlené oblasti v blízkosti obce Oldřichov na Tachovsku. V ultralightu letěl pouze pilot, ročník 2001, který při pádu utrpěl zranění a byl letecky transportován do Fakultní nemocnice Plzeň. Případem se zabývají tachovští kriminalisté, kteří spolupracují s Leteckou amatérskou asociací a prověřují všechny okolnosti havárie," upřesnila policejní mluvčí Markéta Fialová.

Na místě zasahovali také hasiči. "Byl vyrozuměn Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod," sdělil mluvčí Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje Petr Poncar. 

FOTO: HZS PK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24