QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nadupaná auta i motorky...V Olympii se koná Autosalón Plzeň - FOTKY

13.05.2022 14:26

V plzeňském OC Olympia probíhá Autosalón Plzeň. Od 13. května mohou návštěvníci vidět i otestovat více než stovku nadupaných strojů. K vidění jsou automobilové novinky, připraven je doprovodný program.

Autosalon plzen foto QAP (3)
Autosalon plzen foto QAP (3)Autosalon plzen foto QAP (13)Autosalon plzen foto QAP (11)Autosalon plzen foto QAP (1)Autosalon plzen foto QAP (10)Autosalon plzen foto QAP (2)Autosalon plzen foto QAP (4)Autosalon plzen foto QAP (6)Autosalon plzen foto QAP (5)Autosalon plzen foto QAP (7)Autosalon plzen foto QAP (8)Autosalon plzen foto QAP (9)Autosalon plzen foto QAP (12)

Autosalón Plzeň se koná od 13. do 15. května. Před Olympií jsou vystavené motorky, čtyřkolky, auta, užitkové vozy i elektromobily. Největší výstava aut nabízí i doprovodný program v podobě testovacích jízd a moderované prezentace vozů.

Před nákupním centrem je k vidění mnoho motocyklů. Naleznete zde značky jako Honda, Aprilia, Moto Guzzi, Vespa ale i Harley Davidson. Zajímavým strojem je Honda CB500X, motorka, která se dá řídit už od 18 let, ale potěší i zkušené motorkáře. „Výhodou této motorky je, že zvládne jakýkoliv terén. Dá se s ní vyrazit na silnici, ale i na nějakou prašnou polní cestu. Je to ideální motorka do města, ale i na delší výlety. Najde se v ní prostě každý,“ přestavuje jeden z dvaceti vystavených strojů Matěj Kesl z City moto s.r.o. a dodává: „Předností je i cena, motorka stojí 175 tisíc korun. Je to perfektní univerzální mašina.“

Autosalon plzen foto QAP (13)Sešli se zde vystavovatelé nejrůznějších značek automobilů jako je Škoda, Opel, Ford, Subaru, ale i americké značky jako například RAM. Modré, velké, nablýskané auto zaujme už z dálky. „Tohle je Dodge RAM 1500 TRX, nejsilnější varianta, dovoz přímo z Ameriky,“ říká Michal Morgenstern z ALGON PLUS-AUTO a.s. „Obsah 5,7 s výkonem 700 koní. Jsou to auta pro zábavu a pro milovníky amerik, kterých už je po České republice v dnešní době celkem dost,“ dodává Michal. Nejsilnější verze tohoto automobilu se dá pořídit za 3,5 milionu korun.

Najde se tu ale i zajímavost v podobě čtyřkolek. Pracovní stroj Ranger Diesel Polaris má bohatou škálu doplňků. Tento stroj je díky pohonu všech čtyř kol hojně využíván v těžko přístupném terénu. „Použití pro tuhle čtyřkolku je vážně široké. Například na statcích s tím tahají dřevo z lesa, v zimě si na to dají pluh a hrabou sníh, vozí s tím balíky. Využívají to hasiči, ale i horská služba s tím jezdí. Dělají se na to sněžné pásy a využívají to tam, kde není tolik sněhu, nemusí tam díky tomu zajíždět rolbou,“ popisuje jedna z prodejkyň Polarisu Plzeň. Čtyřkolka je k mání za necelých 500 tisíc korun.

Kompletní program najdete na stránkách akce ZDE.

foto: QAP.cz

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24