QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Náklaďák s desítkami tun železa skončil v příkopu u Nepomuku - FOTO

06.12.2018 9:04

Komplikované vyprošťování bude během čtvrtka probíhat u hlavního tahu mezi Nepomukem a Kasejovicemi. Ve středu večer nezvládl řidič nákladní soupravy řízení, auto skončilo v příkopu.

dn kamion

K nehodě došlo ve středu kolem osmé hodiny večer na hlavním tahu I/20 zhruba kilometr před Nepomukem. Přesné příčiny se stále šetří, stejně jako se bude nadále řešit samotné vyproštění nákladní soupravy.

K nehodě zamířily večer všechny složky IZS. Naštěstí se nehoda nakonec obešla bez zranění. "Řidič kamionu byl po prohédnutí ponechán na místě bez známek zranění," potvrdila mluvčí záchranky Veronika Albrechtová.

Přesné příčiny nehody šetří nadále policie. "Řidič se dle prvotních informací plně nevěnoval řízení. Při jízdě od Kasejovic na Nepomuk s nákladní soupravou vyjel mimo komunikaci, kde havaroval v travnatém příkopu na boku. U řidiče byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. Nákladní auto vezlo zhruba 30 tun železa," doplnila mluvčí policie Veronika Hokrová.

Na místě zasahovali také hasiči, nicméně vzhledem k obřímu nákladu železa se s vyprošťováním začne až v průběhu čtvrtka.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24