QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Náměstí v Klatovech ovládnou roboti a nejnovější technologie

11.06.2022 15:00

Dny vědy a techniky Západočeské univerzity v Plzni po dvouleté covidové pauze představí nejnovější technologie v centru Klatov. Na co se můžete těšit a jakého robota ZČU představí? Naleznete v článku!

DVT (2)
DVT (2)DVT (1)

Návštěvníci Dne vědy a techniky se mají opravdu na co těšit. Centrum Klatov nabídne zájemcům širokou škálu zajímavostí. Prozkoumat a osahat si nejnovější technologie na poli vědy bude možné ve čtvrtek 16. června od 9 do 17 hodin na náměstí Míru v Klatovech. Nenechte si ujít příležitost ovládat robotického slona!

Na děti i dospělé čeká vskutku bohatý program. Strojní fakulta přiveze robotického slona, kterého budou zájemci sami ovládat. Fakulta aplikovaných věd představí nanomateriály, které jsou třeba i tisíckrát tenčí než lidský vlas a přiblíží, na jakém principu funguje levitace. Fakulta elektrotechnická ukáže chytrý hasičský oblek a boty.

Děti se mohou těšit na bohatý program plný interaktivních zajímavostí. "Zájemci si v Klatovech vyzkoušejí například i technologii obrábění na malých programovatelných obráběcích strojích. Nebude chybět ani oblíbený 3D tisk nebo si bude možné zkusit naprogramovat jednoduché roboty," doplnila Šárka Stará, mluvčí ZČU.

Na náměstí Míru v Klatovech se také představí rokycanská hvězdárna a místní střední školy. V Plzni budou Dny vědy a techniky ZČU probíhat v pátek 9. září.

 

foto ilustrační ZČU

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24