QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Napadení v Sušici a Domažlicích! Na obou místech zasahoval vrtulník

17.04.2021 17:14     19.04.2021 12:09

Složky IZS zasahovaly během víkendu u dvou napadení, v sobotu v Domažlicích a v neděli v Sušici. Z obou míst transportoval vážně zraněné vrtulník do Plzně.

foto QAP CZ

K fyzickému napadení došlo v sobotu odpoledne mezi 2 cizinci v Domažlicích.

"Dnes kolem 16. hodiny došlo k bodnému napadení cizince v Domažlicích. Na místo události vyjela Zdravotnická záchranná služba a Policie ČR, následně byl naší lékařkou indikován vrtulník z Líní," uvedl Andrea Divišová ze záchranné služby.

Muž je podle záchranářů těžce zraněný. "Vrtulník transportoval muže ročník 1998 do Fakultní nemocnice Plzeň na urgentní příjem s těžkým zraněním, ale při vědomí," dodala Andrea Divišová.

Podle mluvčí policie napadení předcházela slovní rozepře. "V současné době probíhají ve věci procesní úkony a policisté zjišťuji veškeré okolnosti případu," sdělila mluvčí policie Michaela Raindlová.

V neděli 18. dubna letěl vrtulník do Sušice, kde došlo k napadení u obchodního centra. "V 18:30 došlo k napadení v Sušici u nákupního centra Tesco. Muž cca 35 let utrpěl velmi vážné zranění, na místě byli zajištěny jeho životní funkce pozemní posádkou ze Sušice. Muž byl transportován v bezvědomí cestou letecké záchranné služby na Emergency fakultní nemocnice," uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Také tady se jednalo o cizince. "Ve večerních hodinách došlo v Sušici na parkovišti před jedním z obchodních center k fyzickému napadení mezi dvěma muži cizí státní příslušnosti," uvedla mluvčí policie Michaela Raindlová. "Jednatřicetiletý pachatel byl následně zadržen a umístěn do policejní cely. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu a prověřováním případu se v současné chvíli rovněž zabývají krajští kriminalisté," doplnila informace mluvčí policie Michaela Raindlová.

 

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24