QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Návštěvnické centrum Kvilda je dočasně uzavřeno

23.07.2020 12:35

Návštěvnické centrum Kvilda s jelením a rysím výběhem u obce Kvilda na Šumavě je z provozních důvodů uzavřeno. Navštívit ale můžete další centra včetně NC Srní s vlčím výběhem.

IMG_0783

"Z provozních důvodů bude od dnešního dne 23. července do 2. sprna 2020 včetně uzavřeno Návštěvnické centrum Kvilda.
V tuto dobu se nebudou konat komentované prohlídky, v provozu nebudou ani toalety. Parkoviště lze použít bezplatně. Děkujeme za pochopení a zveme všechny k návštěvě ostatních našich zařízení,"
uvádí provozovatel, NP Šumava.

Ostatní návštěvnická centra Šumavy jsou otevřená. Jejich přehled najdete zde na stránkách NP Šumava.

Doporučujeme navštívit NC Srní s vlčím výběhem.

Centrum s vlčím výběhem najdete za obcí Srní (směrem na Kvildu). Blízko silnice je parkoviště, u kterého se nachází hlavní budova se zajímavou expozicí věnující se vlkům a životu šelem na Šumavě. Děti určitě nevynechají ani krásné venkovní dětské hřiště. V krámku si pak můžete koupit suvenýry ze Šumavy. 

K výběhu vlků vás dovedou ukazatele. Cesta vede příjemným stínem lesem a je se stoupáním. Se sportovním kočárkem se dá sice zvládnout, ale počítejte s větší námahou, některé úseky jsou hodně do kopce. Po cestě je ale spousta laviček, kde si můžete odpočinout.

Celá cesta od hlavní budovy k vlčímu výběhu a zpět je koncipována jako naučný okruh s různými informačními tabulemi.

Vlčím výběhem vede 300 metrů dlouhá pozorovací lávka, nachází se 3 -4 metry nad výběhem, jsou zde i krytá pozorovací místa s lavičkami.

IMG_0094

Při pozorování vlků to chce opravdu trpělivost. Představa, kterou mají někteří návštěvníci, že se jedná o zoologickou zahradu, kde vlky za chvíli spatříte je opravdu mylná. Vlčí výběh má tři hektary, na některých místech je hustý les, v horní části jsou velké balvany a kameny, kde se vlci mohou před zraky návštěvníků v pohodě ukrýt.

Při troše štěstí a trpělivosti ale vlky uvidíte. Vydržte déle na pozorovací lávce a možná budete mít štěstí jako my a vlky uvidíte celkem blízko.

IMG_0501

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24