QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nehoda u Stříbra, vlak se střetl s volně pobíhajícími domácími zvířaty - FOTKY

09.12.2021 10:35

Ráno došlo k nehodě na Tachovsku, konkrétně na železniční trati z Plzně do Chebu poblíž Stříbra. Vlak se střetl s volně pobíhajícími domácími zvířaty.

nehpoda vlak zver
nehpoda vlak zvernehoda vlak zver 1nehoda zver vlak 3nehoda zver 2 vlak

Ke střetu došlo kolem půl deváté, na železniční trati 178 (Cheb - Plzeň hl.n.), provoz byl omezen v úseku Stříbro – Milíkov. Ve vlaku cestovalo celkem 29 osob, nikdo naštěstí neutrpěl zranění. Některá zvířata ale střet s vlakem bohužel nepřežila.

"Stříbrští policisté jsou na místě, dle dosud zjištěných informací mělo dojít ke střetu osobního vlaku s volně pobíhajícími domácími zvířaty, doprava na trati Plzeň - Cheb v době ohledaní místa byla uzavřena," uvedla krátce po nehodě mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Podle mluvčí policie se případem dále zabývá policie. Požití alkoholu u strojvedoucího bylo vyloučeno dechovou zkouškou.

Podle Českých drah omezení provozu bude v místě až do dnešního poledne.

Vlak Ex 566 je v úseku Stříbro – Svojšín veden náhradní autobusovou dopravou. Předpokládané zpoždění ze stanice Svojšín bude cca 90 min.

Vlak Ex 557 je v úseku Svojšín – Stříbro veden náhradní autobusovou dopravou. V úseku Stříbro – Plzeň hl. n. bude vlak Ex 557 odřeknut. V úseku Stříbro – Plzeň hl. n. použijí cestující zpožděný vlak Sp 1663. V úseku Plzeň hl. n. – Praha hl. n. použijí cestující z vlaku Sp 1663 následné vlaky dálkové dopravy.

Vlak Ex 564 je v úseku Plzeň hl. n. – Stříbro odřeknut. Cestující ze stanice Plzeň hl. n. použijí následný vlak Sp 1664.

Vlak Ex 559 je v úseku Cheb – Chodová Planá veden náhradní soupravou. Ve stanici Chodová Planá si cestující přestoupí do náhradní soupravy.

 

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24