QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nehody zaměstnaly složky IZS! U Radobyčic boural autobus plný dětí!

14.10.2019 10:22     14.10.2019 10:49

K hned několika nehodám v Plzni a okolí musely v pondělí ráno a dopoledne vyjíždět složky IZS. U Radobyčic dokonce boural autobus plný dětí! Příčiny nehod dál šetří policie.

2 kolony Varská

Srážka dodávky s autobusem plným dětí se stala v pondělí ráno na silnici mezi Útušicemi a Radobyčicemi u Plzně. Na místě museli zasahovat i záchranáři.

"Řidič dodávky, ročník 1997, jel ve směru od obce Útušice na obec Radobyčice. Řidič začal na mostě nad dálnicí D5 předjíždět, náhle v protisměru zahlédl jiný vůz, chtěl se vrátit do svého jízdního pruhu, ale při zařazení zavadil o část autobusu, který jel ve stejném směru jako dodávka. Autobus skončil v době dopravní nehody na silnici, dodávka ve svodidlech," popisuje průběh nehody mluvčí policie Ivana Jelínková.

V dodávce byl s řidičem ještě stejně starý spolujezdec, oba byli předáni do péče záchranky. Ta nakonec do nemocnice transportovala jen jednoho muže s lehčím zraněním. "V autobuse cestovalo okolo sedmdesáti dětí, ty jsou naštěstí bez zranění. Alkohol u obou řidičů byl vyloučen dechovou zkouškou. Pro děti přijel náhradní autobus," doplnila policejní mluvčí s tím, že doprava musela být v místech řízena kyvadlově.

Záchranáři museli zasahovat také u nehody v sadech Pětatřicátníků, kde došlo ke střetu autobusu s chodkyní. "Z místa nehody jsme transportovali ženu ve věku zhruba 75let při vědomí s lehčími zraněními do FN Plzeň na Lochotíně," říká k zásahu mluvčí záchranky Mária Svobodová.

"Krátce před devátou hodinou ráno jsme přijali oznámení o střetu autobusu MHD, řízeného řidičem ročník 1992, s chodkyní, ročník 1944. Ke střetu došlo mimo vyznačený přechod pro chodce za křižovatkou s ulicí Palackého náměstí a Solní v blízkosti zálivu zastávky MHD směr Bory. Příčina a okolnosti nehody jsou předmětem dalšího šetření v gesci dopravních policistů," doplnila mluvčí policie Veronika Hokrová.

Další nehoda se stala v ulici Pod Záhorskem, tam pro změnu srazilo auto skateboardistu. "Z místa nehody jsme transportovali pacienta mladšího 18 let s podezřením na úraz hlavy při vědomí do FN Plzeň na Lochotíně," dodala k další z nehod mluvčí záchranky.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24