QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Největší vzducholoď na světě prolétla nad Plzní – FOTO

17.09.2021 15:19

I když je tato vzducholoď větší než ten úplně největší osobní Airbus, může vzít na palubu jen 10 lidí. V pátek 17. září byla k vidění na obloze nad Plzní.

vzducholod 3

ZF Zeppelin letí nad Českou republikou a propaguje globální strategii ZF „Next Generation Mobility. NOW“ Jde o největší vzducholoď na světě. V pátek a v sobotu ji můžete vidět nad Českou republikou. Zeppelin ZF přiletěla do Čech z Polska, kde 11. září zahájila let v Katovicích.

Vzducholoď je delší než největší osobní Airbus. Vznáší se pomocí motorů a heliového balónu a může stát ve vzduchu na místě stejně jako helikoptéra.

Cesta přes Českou republiku Zeppelin ZF začala před víkendem na letišti Praha Letňany. V pátek 17. září provede vzducholoď několik letů nad Prahou a také nad Plzní a Kláštercem nad Ohří. První let začal v 9 hodin ráno. V sobotu 18. září poletí nad Jabloncem nad Nisou a Starou Boleslaví.

Lety Zeppelin ZF lze pozorovat na FlightRadar24, který ukazuje polohu vzducholodi na mapě v reálném čase. Stačí do aplikace zadat identifikační číslo „DLZNT“ přidělené vzducholodi ZF.

foto: čtenářka QAP.cz. fcb plzen.eu

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24