QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Několik obcí na Domažlicku bylo bez proudu! Na vině je devatenáctiletý mladík

20.05.2022 12:09

Hnojení pole se mladému řidiči traktoru vymklo kontrole. Kvůli vysoko zvednutému nosiči bylo několik obcí bez dodávky elektřiny. Celým případem se zabývají policisté.

tractor-g96f970e05_1920

Řidič traktoru při hnojení pole zavadil nosičem o drát elektrického vedení a následně jej přetrhl. Tím došlo k přerušení dodávky elektřiny v několika obcích. "Ve středu 18. května v odpoledních hodinách přijali policisté z obvodního oddělení policie Domažlice oznámení o poškození elektrického vedení. K tomu došlo ve stejný den krátce po čtrnácté hodině v katastrálním území obce Tlumačov. Devatenáctiletý řidič traktoru při hnojení pole zavadil nosičem, který měl zvednutý ve výšce více jak 4 metrů, o drát elektrického vedení a následně jej přetrhl. Tím došlo k přerušení dodávky elektřiny v několika obcích v okrese Domažlice," uvedla policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

Vzniklá škoda nebyla do současné doby vyčíslena. Domažličtí policisté ve věci zahájili úkony trestní řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení a případem se nadále zabývají.

Foto: Pixabay

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24