QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nemocnice v Horažďovicích zřizuje místo pro antigenní testování

14.04.2021 13:35

Nemocnice Horažďovice reaguje na trvalou poptávku po antigenním testováním a přímo ve své nemocnici zřizuje odběrové místo. Testy zde budou nabízet i samoplátcům. Jak se v případě zájmu přihlásit?

063A1977

Antigenní testy už nyní budou provádět všechny nemocnice Plzeňského kraje, 19. dubna začnoui v Horažďovicích. "Reagujeme na trvalou poptávku po antigenním testováním a přímo v ambulantní části zřizujeme odběrové místo. Antigenní testy začneme dělat od pondělí 19. dubna každý pracovní den od 9 do 11 a od 13 do 15 hodin. Rezervovat se do konce dubna lze už nyní přes internetový rezervační systém. Vyšetření je určené všem pojištěncům v systému zdravotního pojištění, ale umíme testovat i samoplátce," informuje vedení nemocnice.

Vyšetření je určené všem pojištěncům v systému zdravotního pojištění. Po domluvě si mohou test nechat udělat i samoplátci.

K vyšetření je třeba se rezervovat přes internetový rezervační systém a při odběru je nutné předložit kartičku zdravotní pojišťovny. V případě pozitivního výsledku vyšetření musí bezpříznakový žadatel absolvovat kontrolní PCR test.

Jsou ale i výjimky, u kterých test hrazený pojišťovnou nelze provést. Tito lidé mohou podstoupit test jen jako samolátci, cena testu je 351 korun. "V první řadě se jedná o osoby, které prodělaly onemocnění covid v uplynulých 90 dnech a v druhém případě o osoby, které byly na testu v posledních třech dnech. Těmto lidem nelze provést test bezplatně. Mohou si ho ale vyžádat po předchozí domluvě jako samoplátci," říká mluvčí krajských nemocnic Jiří Kokoška. 

Antigenní testy se provádí v ambulantní části v hlavní budově nemocnice. Je nutné se k nim objednat online přes internetový rezervační formulář, který je na webu nemocnic. „Není ale třeba mít od lékaře vystavenou takzvanou eŽádanku jako v případě PCR testu,“ doplňuje mluvčí.

Na výsledek testu čekáte zhruba 20 minut. Dostane ho v písemné podobě.

ilustrační foto

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24