QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nový projekt Skvělé jídlo představuje regionální výrobce

01.07.2020 11:40

Plzeňský kraj chce pomocí projektu představit konkrétní drobné výrobce a dodavatele v našem regionu od farmářů přes pekaře a uzenáře až po další řemeslníky.

DSC_0171

"Podpora živého venkova je jednou z našich dlouhodobých priorit. Aktivity, které představí kvalitní regionální výrobky přímo v místě jejich vzniku na vesnicích a farmách v Plzeňském kraji, proto vždy vítáme a s radostí se na nich podílíme. Navíc věřím, že díky tomuto projektu dokážeme přilákat do našeho kraje i návštěvníky z jiných regionů, kteří vyhledávají zejména v této době pro trávení volného času místa mimo města s nabídkou místních specialit,“ říká o projektu Ivo Grüner, náměstek hejtmana Plzeňského kraje.

Podrobněji přibližuje projekt jeden z hlavních tvůrců, Tomáš Popp ze sdružení Envic: "Celou řadu let usiluji o to, aby místní v regionu měli příležitost koupit si kvalitní jídlo od lokálních sedláků a farmářů. Snahou tohoto nového projektu, který vznikl ve spolupráci s Plzeňským krajem, je ještě více přiblížit konkrétní šikovné lidi veřejnosti a ukázat, že opravdu máme v našem kraji co nabídnout! Pokud osobně známe svého dodavatele lokálních potravin, můžeme se snadno přesvědčit, s jakou láskou a péčí své produkty připravuje.“

Nová publikace Skvělé jídlo z Plzeňského kraje představuje konkrétní místní výrobce. Součástí je popis místa, adresa i odkaz na webové stránky.

Dvě nová videa Minipivovary Plzeňského kraje a Farmáři Plzeňského kraje dokazují, že nabídka v našem kraji je opravdu bohatá. "Projeli jsme celý Plzeňský kraj a vybrali jsme jen podniky produkující skutečně fajnové jídlo a produkty. Z videí mám upřímnou radost, vznikly kvalitní krátké filmy podpořené nezaměnitelným hlasem herce Martina Stránského, které může kraj spolu s dalšími partnery hrdě využívat k propagaci," doplňuje Tomáš Popp.

"Jsme rádi, že můžeme pozorovat zvyšující se zájem od místních spotřebitelů o výrobky z regionálních farem a podniků. Ať už jde o prodej na farmářských trzích, ve farmářských obchodech nebo specializovaných malých prodejnách s lokálními produkty, které se v našem kraji skvěle zabydlely. Těšíme se, že díky nové publikaci a filmům nás třeba navštíví naši podporovatelé i přímo u nás na farmě," doplňuje Dana Bělová z Kozí farmy Dřevec.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24