QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

NP Šumava uzavře svá infocentra! Hrady a zámky se otevřou ještě o víkendu!

09.10.2020 12:06

Z důvodu přijatých protiepidemiologických opatření NP Šumava uzavře svá návštěvnická a informační centra na Šumavě. O víkendu je ale uzavřena už obora u NC Kvilda. Své brány zavřou i hrady a zámky.

IMG_0663

Obora s jelení zvěří u návštěvnického centra na Kvildě se o víkendu 10. - 11. října uzavře z důvodu probíhající jelení říje. Uzavřené je i NC Srní. "Jelení zvěř můžete sledovat ze dvou přístupných vyhlídek mimo výběh. Návštěvnické centrum Srní bude ještě o tomto víkendu z provozních důvodů uzavřeno," informuje vedení parku.

Od pondělí 12. října se pak uzavírají veškerá infocentra, které provozuje NP Šumava, a to kvůli koronaviru.
"Z důvodu mimořádných opatření proti šíření koronaviru budou až do odvolání všechna naše informační a návštěvnická zařízení uzavřena," uvádí dále NP Šumava.

Od pondělí 12. října se uzavře také environmentální centrum v Železné Rudě. Místní infocentrum ale zůstane otevřené.

Své brány zavřou od pondělí i hrady a zámky. Některé můžete navštívit naposledy o nadcházejícím víkendu 10. - 11. října.

"10 a 11. října máme otevřeno od 9 do 15 hodin. Od pondělí 12. 10 jsou totiž zámky, hrady a muzea z epidemiologických nařízení na 14 dnů zavřená," informují například provozovatelé zámku Chudenice.

Také šumavský hrad Kašperk se od pondělí uzavře. Ještě před tím, ale přichystal pro návštěvníky zcela mimořádné individuální prohlídky. Na samostatnou trasu se mohou návštěvníci vydat bez průvodce rovněž o víkendu. 

"Využijte poslední možnost navštívit hrad Kašperk! Letošní výletní sezona s nadcházejícím víkendem bohužel pravděpodobně končí, a od pondělí bude muset být brána hradu zavřená. Proto jsme pro vás na rozloučenou, milí návštěvníci, připravili něco speciálního," láká hrad na samostatné prohlídky na svém facebooku.

O víkendu bude otevřeno také ve Velharticích. Podle správce hradu a zámku Velhartice se i tady pravděpodobně bude jednat o poslední letošní víkend, kdy bude otevřeno.

O víkendu se otevře i klášter v Plasích. Otevřeno bude v běžném režimu, tedy od 10 do 16 hodin a přístupné budou prohlídkové okruhy Konvent, Hodinová věž a Galerie Stretti.

ilustrační foto

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24