O nominacích v soutěži Stavba roku je rozhodnuto. Začíná hlasování veřejnosti

02.07.2020 7:41

Porota vybrala z přihlášených staveb 19, které budou bojovat o titul Stavba roku Plzeňského kraje 2019 a další ceny. Na webu soutěže už lze hlasovat v kategorii Cena veřejnosti.

1

Porotci po návštěvě všech 37 přihlášených staveb nominovali 19 z nich, které budou soutěžit o titul Stavba roku Plzeňského kraje a další ceny jako je například Cena hejtmana Plzeňského kraje nebo Cena primátora města Plzně.

S nominovanými stavbami se už proto začali seznamovat náměstkyně hejtmana Plzeňského kraje Marcela Krejsová a primátor města Plzně Martin Baxa.

Mezi nominovanými stavbami jsou například novostavba Konplan na Borských polích v Plzni, Hamburk Business Center a Rezidence Hamburk také v Plzni (na snímku), městská knihovna ve Spáleném Poříčí, obnovený refektář v Klatovech, komunitní centrum Stará radnice ve Staňkově, přírodní zahrada a budova mateřské školy v Klenčí pod Čerchovem, bytové domy Sylván a Papírnická v Plzni, zrekonstruovaný most na trati Pňovany – Bezdružice, plzeňská Náplavka Radbuza nebo Křimická pláž. Všechny nominované stavby si můžete prohlédnout zde. 

"Z nominovaných staveb mě zaujala administrativní budova firmy KONPLAN na Borských polích, která se svou unikátní a hravou fasádou perforovaných lamel jistě stane novou dominantou Borských polí a neunikne pozornosti odborné i laické veřejnosti. Zejména až pnoucí rostliny fasádu ozelení, na to se velmi těším,“ sdělila své první dojmy náměstkyně vykonávající funkci hejtmana Plzeňského kraje Marcela Krejsová.

"Jsem velmi rád, že i v letošním ročníku soutěže Stavba roku Plzeňského kraje má město Plzeň tolik želízek v ohni. Z projektů města a našich městských obvodů se o titul ve svých kategoriích utkají Křimická pláž, skate hřiště ve Škoda sport parku a nově vybudovaná Náplavka Radbuza na Anglickém nábřeží. Věřím, že naše stavby budou oceněny i v letošním roce,“ uvedl primátor Plzně Martin Baxa.

Jeden z objektů si ze soutěže Stavba roku Plzeňského kraje odnese Cenu veřejnosti. Hlasovat pro některou z nominovaných staveb lze na webových stránkách soutěže do 28. srpna.

Výsledky hlasování stejně jako všechny další oceněné stavby budou vyhlášeny na slavnostním večeru 8. září 2020 v Měšťanské besedě v Plzni.

Přestože přihlašování do soutěže Stavba roku Plzeňského kraje 2019 ovlivnila koronavirová krize a termíny musely být posunuty, do soutěžebylo přihlášeno nejvíce staveb za posledních osm ročníků.

FOTO: archiv soutěže

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24