QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Obchody v regionu obchází podvodník! Vydává se za kamaráda majitelů

14.06.2019 14:49

Policie aktuálně pátrá po podvodníkovi, který obchází obchody a z prodavačů láká peníze. Scénář je vždy stejný, muž se vydává za kamaráda majitelů.

foto-qap-cz (37)

Podvodník zatím řádí na Klatovsku a Domažlicku, kde už policie jen za poslední dny řeší hned pět oznámených případů. Konkrétně si podvodník vybral obchody v Klatovech, Nýrsku a Domažlicích.

"Případy mají téměř stejný scénář, kdy neznámý pachatel přišel do obchodu a představoval se jako kamarád majitele prodejny. Následně předstíral, že telefonicky kontaktuje majitele. Ve dvou obchodech chtěl zaplatit vstupenky na sportovní utkání ve výši 4 800 Kč a v dalších dvou prodejnách požadoval vyplacení 14 800 Kč a 5 000 Kč za opravu vozidla. Policie ve dvou případech zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvod," říká mluvčí policie Dana Ladmanová.

V jednom z případů se ovšem prodavačka napálit nenechala. Po muži chtěla ukázat občanský průkaz a sepsat doklad o vydání peněz. Muž na to zareagoval tak, že odešel a už se nevrátil.

V podstatě úplně stejný případ řeší i policisté v Domažlicích. "Neznámý pachatel vstoupil do obchodu, kde oslovil prodavačku a zeptal se, zda je přítomna vedoucí. Prodavačka odpověděla, že není, a nato neznámý začal předstírat, že její vedoucí telefonuje. Požadoval vyplatit částku 14 800 korun na náhradní díly vozidla. Při telefonickém hovoru mu to ´vedoucí odsouhlasila´ a prodavačka mu tedy finanční hotovost vyplatila. Po pachateli policisté pátrají," přidává případ z Domažlic mlouvčí policie Dagmar Brožová.

"Upozorňujeme obsluhující pracovníky prodejen, aby v žádném případě nevypláceli finanční hotovost neznámým osobám pod záminkou, že pachatel je domluven s majitelem prodejny. Vždy si osobně prověřte, zda tvrzení občana odpovídá skutečnosti," dodává policejní mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24