QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Obří fronta a čekání! Speciální eurobankovky vzbudily ohromný zájem - FOTKY

17.11.2019 10:35

V neděli ráno se v plzeňském infocentru spustil prodej speciálních bankovek s motivem 30. výročí sametové revoluce a katedrály sv. Bartoloměje. Lidé na ně čekali už s obrovským předstihem.

1
161183144579101512213

V neděli v 9 hodin ráno se v plzeňském infocentru na náměstí Republiky spustil prodej speciálních eurobankovek ze dvou limitovaných edicí. Do prodeje šly eruobankovky s motivem katedrály sv. Bartoloměje a zároveň mimořádně jen v Plzni také eurobankovky s motivem 30. výročí sametové revoluce. 

Prodej vyvolal doslova nákupní horečku. Někteří u infocentra stáli s obrovským předstihem. V neděli ráno se pak před centrem vytvořila doslova obří fronta. Zájem o mimořádně vydané bankovky byl hned od začátku obrovský.

"Zájem, který vyvolaly limitované edice dvacetikorun vydávané Českou národní bankou, stejně jako eurobankovky s Karlem Gottem či ZOO Liberec, nás přesvědčil o tom, že mít svoji vlastní limitovanou edici si zaslouží i Plzeň. Rozhodli jsme se pro motiv katedrály,“ vysvětluje vedoucí Turistického informačního centra Dalibor Linda.

V prodeji jsou i speciální bankovky z limitované edice ke 30. výročí sametové revoluce. Plzeň je navíc jediné místo, kde se dají pořídit a limit na osobu je deset kusů. Prodej probíhá v infocentru až do vyprodání zásob. Zájemci si nemohou vybrat sériové číslo bankovky. Cena jednoho kusu je 80 korun. Turistické informační centrum je otevřeno každý den od 9 do 18 hodin.

Bankovky vydávané v limitovaných edicích Euro Souvenir sice mají nulovou nominální hodnotu, o to větší je pak jejich hodnota sběratelská. 

FOTO: Milan Svoboda

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24