QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Odběrová sanita Domažlické nemocnice je opět v akci

24.10.2020 9:52

Odběrová sanita Domažnické nemocnice, která provádí testy na covid u imobilních pacientů je opět v plném provozu. Nově objíždí pouze pacienty v okrese Klatovy, Domažlice a Tachov.

Odběrová sanita Domažlické nemocnice - zaměstnanci
Odběrová sanita Domažlické nemocnice - sanitaOdběrová sanita Domažlické nemocnice - zaměstnanciOdběrová sanita Domažlické nemocnice

Odběrová sanita Domažlické nemocnice během dne odebere vzorky 60 až 80 lidem, které k vyšetření indikuje krajská hygienická stanice případně i na doporučení praktických lékařů.  Jedná se o pacienty, kteří nemají z různých důvodů možnost dostavit se osobně na stacionární odběrová místa. 

Domažlická nemocnice provozovala odběrovou sanitu už na jaře. V druhé vlně pandemie začala opět jezdit 23. září. Za pacienty vyjížděla každé úterý a čtvrtek až do minulého týdne - 15. října., kdy byl její provoz pozastaven. Za necelý měsíc provedla stěry 750 pacientům a najela téměř 5 000 kilometrů. V tomto týdnu opět požádal krizový štáb pro zdravotnictví Plzeňského kraje Domažlickou nemocnici, aby provoz sanity obnovila. "Vůz máme připravený, personál zaškolený, takže jsme mohli okamžitě reagovat a dnes už opět jezdí. V odběrovém týmu je vždy řidič a odběrový pracovník, což je buď sestra nebo medik," říká mluvčí nemocnice Jiří Kokoška.

Domažlická nemocnice zatím neprovozuje stacionární odběrové místo. Stanoviště má připravené, ale nedostala pokyn ho aktivovat. Z krajských nemocnic mají odběrová místa zprovozněná Klatovská a Rokycanská nemocnice. Jejich kapacity opětovně navyšují. V současnosti jsou přes 1300 lidí týdně. Od 2. listopadu to bude minimálně 1900 lidí týdně.   

 

Foto: Nemocnice Plzeňského kraje, a.s.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24