Opilí mladíci i kolabující dívka! Kontrola klubu na Lochotíně zaměstnala i záchranku

21.10.2019 13:04

Strážníci spolu s policií opět spustili kontrolu kvůli podávání alkoholu mladistvým. Rekordmanem byl 14letý kluk, který nadýchal víc jak jedno promile.

IMG_5075

V Plzni se odehrály další kontroly zaměřené na dodržování zákazu podávání alkoholu teenagerům. Policisté spolu se strážníky vyrazili do jednoho z hudebních klubů na Lochotíně. Na místo musela nakonec zamířit i záchranka.

"Strážníkům ze služebny Městské policie Plzeň Lochotín se při ní podařilo odhalit dva podnapilé teenagery. Starší patnáctiletý nadýchal při dechové zkoušce 0,78 promile, o rok mladší 1,06 promile. Alkohol údajně měli mladíkům podat kamarádi, kteří to byli, však neřekli. Strážníci o celé věci informovali zákonné zástupce obou provinilců. Ti si je poté z jejich rukou převzali," říká mluvčí městské policie Jana Pužmanová. Případy se bude dále zabývat orgán sociálně právní ochrany dětí.

U tanečního klubu musela nakonec zasahovat také záchranka. "Přivolala ji hlídka městské policie po kontrole jedné z mladistvých dívek. Ta zničehonic najednou upadla a při pádu se silně uhodila do hlavy. Alkohol u 16leté dívky vyloučila provedená dechová zkouška.  Záchranáři mladistvou odvezli k vyšetření do nedaleké nemocnice," dodává mluvčí strážníků.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24