QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Opilý řidič narazil do dětského kočárku! Nadýchal skoro tři promile

01.10.2019 9:57

Naprosto nepochopitelnou nehodu řeší policisté na Tachovsku. Namol opilý řidič tam narazil do dětského kočárku a z místa odjel. Policie mu naměřila skoro tři promile.

DSC00047

Nehoda se stala v pondělí kolem půl osmé večer ve Stříbře. Gagarinovou ulicí jel s vozidlem Opel Zafira 42letý muž, který nezvládl řízení automobilu a najel na pravý okraj vozovky, kde parkovala 28letá žena.

"Ta se právě nacházela se svým malým dítětem v blízkosti zaparkovaného vozu, ze kterého vyložila dětský kočárek, do jehož přední části řidič narazil. V době nárazu naštěstí žena držela své dítě v náručí," říká mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Po nárazu řidič pokračoval v jízdě a zastavil až po několika metrech. "Poškozená žena událost oznámila stříbrským policistům, kteří na místo přijeli a s řidičem provedli dechovou zkoušku. Její výsledek byl pozitivní. Přístroj naměřil nejprve 2,96 promile alkoholu, opakovaným měřením byly zjištěny hodnoty 2,99 a 2,95 promile alkoholu," pokračuje policejní mluvčí.

Na základě pozitivních výsledků byl řidič převezen na lékařské vyšetření a opakovaný odběr krve, neboť uvedl, že část alkoholu požil před nehodou, avšak větší množství požil po nehodě. Výsledky lékařského vyšetření a odběrů krve, na které dopravní policisté nyní čekají, potvrdí či vyloučí řidičovo tvrzení. Žena si stěžovala na bolest pravé ruky, ve které kočárek v době nárazu držela, a tak byla z místa převezena do nemocnice na vyšetření.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24