Opravy na hlavním tahu ve Štěpánovicích probíhají dle plánu - FOTO

19.05.2022 18:06

Oprava silnice v rámci akce I/27 Štěpánovice – průtah je v plném proudu. Ředitelství silnic a dálnic informuje o jejím postupu. Práce pokračují dle harmonogramu.

štěpánovice 2
štěpánovice 2štěpánovice 3štěpánovice 1štěpánovice 4IMG-20220629-WA0000

V loňském roce byly v opravovaném úseku ve Štěpánovicích provedeny pouze práce na pokládce nové kanalizace a vodovodu v chodníku. Úpravy vozovky pak byly naplánovány až na rok letošní. Od 1. dubna probíhá druhá etapa oprav této komunikace na Klatovsku. Aktuálně pracují silničáři v celém úseku. Práce by měly skončit v polovině června.

V rámci akce I/27 Štěpánovice – průtah dojde k obnově vozovky v obci a ke sjednocení uspořádání silnice. Součástí stavby jsou i středové dělící ostrůvky.  „Úpravou projdou také autobusové zálivy a chodníky na území obce. Také proběhne úprava odvodňovacího systému komunikace a svislého a vodorovného dopravního značení,“ říká Adam Koloušek z Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Oprava I/27 ve Štěpánovicích na Klatovsku pokračuje dle harmonogramu. „Práce nyní probíhají v celém řešeném úseku. Na obou stranách obce už jsou také téměř dokončeny nové středové dělící ostrůvky, které budou regulovat vjezdovou rychlost vozidel do obce a tím zvýší bezpečnost,“ uvádí ŘSD.

foto: ŘSD

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24