Oslava 30 let Hudebních cen Žebřík proběhne už tento pátek!

01.04.2022 10:59

Na Apríla, tedy v pátek 1. dubna, se v plzeňském DEPO2015 budou vyhlašovat vítězové jubilejního 30. ročníku Hudebních cen Žebřík. Během slavnostního večera vystoupí Mig 21 či Pražský výběr.

Hudební ceny Žebřík_foto ilustrační

Nejlepší osobnosti na základě dvouměsíčního hlasování v kategoriích Zpěvák, Zpěvačka, Skupina, Objev, Album, Skladba, Videoklip, Akce a Film za rok 2021 obdrží originální sošky z dílny tradičního tvůrce cen, renomovaného sochaře Václava Česáka.

Mezi nominovanými, kterým šanci na úspěch přineslo dvouměsíční hlasování fanoušků, je řada zvučných jmen. Mezi ně patří Ewa Farna, Lenny, Marek Ztracený, Michal Prokop, Marpo, Lucie, Mig 21, Monkey Business, Tata Bojs a mnozí další. Na nominační listině figuruje i jméno loni zesnulého zpěváka Davida Stypky.

„Věřím, že páteční večer, který bude po delší době jednou z prvních velkých akcí svého druhu, odstartuje návrat kultury k normálu, a že i v této neklidné době přinese hudebním fanouškům trochu radosti a kvalitní zábavy. Bohatou historii Žebříku pořádně oslavíme a připomeneme hned několika způsoby, jak se na tak významné jubileum sluší a patří,“ dodává ředitel Hudebních cen Žebřík Jarda Hudec.

Ceremoniál doprovodí několik exkluzivních vystoupení. O originální úvod večera se postará mezinárodně uznávaný DJ Friky. Poprvé se na Žebříku představí osobitý písničkář Xavier Baumaxa, který se loni zaskvěl albem F!asco. Svou úspěšnou aktuální desku Džus noci a největší hity odprezentují Mig 21. Velký prostor dostane i legendární Pražský výběr, který na Žebříku absolvuje svůj první letošní koncert. Představí se také talentovaná formace Donnie Darko.

Po skončení koncertní části následuje v prostorách DEPA after party s hvězdami Žebříku.

Předprodej vstupenek za 590 Kč a VIP passů v ceně 990 Kč probíhá v síti Ticketlive a Plzeňská vstupenka. Kompletní nominace a další informace jsou zveřejněny na www.anketazebrik.cz. Novinky o akci najdete na Facebooku Anketa Žebřík nebo na facebookové události Žebřík 30 let.

Hlavním organizátorem je magazín iREPORT, předchůdce někdejšího časopisu Rock Report. Jeho redakce už v roce 1992 iniciovala hlasování, kterým by společně se svými čtenáři zhodnotila uplynulý rok a ty nejlepší hudebníky a jejich díla veřejně ocenila. Z ankety se rychle stala tradice, která žije nepřetržitě už tři desítky let.

 

foto: anketazebrik.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24