QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Oslavy vzniku republiky se blíží! Jaký program Plzeň připravila?

25.10.2021 7:07

Plzeň 28. října ožije oslavami vzniku republiky. Bohatý program je připravený na více jak čtyřiceti místech po Plzni. Mimo jiné se budete moct svézt v historickém voze nebo se zúčastnit workshopů na Jiráskovo náměstí.

3

Tradičně se od roku 2006 v Plzni konají velkolepé oslavy vzniku republiky. Historické památky, muzea a další zajímavá místa se lidem otevřou 28. října za symbolických 28 korun nebo zdarma. Za 28 korun můžete například navštívit galerie, plzeňskou zoo, Techmánii, Planetárium, Radyni i rotundu ve Starém Plzenci nebo si jít zaplavat v bazénech na Slovanech i na Lochotíně.

Ve Staré synagoze v čase od 9 do 17 hodin budou tematické prohlídky každou hodinu. Přiblíží židovské tradice, zvyky i svátky.

Připraveny jsou prohlídky s průvodcem, sousedské procházky nebo tradiční festival pouličního jídla DEPO Street Food Market. Mimořádně tento den ožije workshopy pro děti, filmy a vzpomínkami na téma Minulost a budoucnost Jiráskova náměstí.

Součástí programu je také připravená stezka Z Hamburku na Petrohrad seznamující s historií této plzeňské čtvrti. Po celý den budou program doplňovat okružní jízdy zástupců historických vozů. Jezdit budou od 11:00 do 16:00. Další podrobnosti k jízdám se dozvíte ZDE.

Korandův sbor českobratrské církve evangelické se otevře také za symbolickou částku 28 korun od 11:00 a od 15:00. Můžete se těšit na komentované prohlídky s tématem historie i současnosti Korandova sboru.

Bohaté oslavy budou zakončeny ohňostrojem na náměstí Republiky, který je naplánován na 18:30 hodin.

„Plzeň v oslavách vzniku republiky nemá v České republice konkurenci,“ dodává s úsměvem primátor města Plzně Martin Baxa.

_2021_rijen_oslavy vzniku republiky

Kompletní seznam míst a institucí, které jsou součástí oslav, je k dispozici na webových stránkách města www.plzen.eu.

 

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24