Osm českých hvězdných atletů míří do Škodovky!

04.12.2021 16:30

Před vstupem do nového roku a nové sezóny posiluje Atletický klub ŠKODA Plzeň napříč kategoriemi své řady o zvučná jména, která tak dostanou příležitost hájit věhlasné modrobílé barvy.

Atletický klub ŠKODA Plzeň (2)

Svoji úspěšnou kariéru se zde pokusí opět nastartovat dvojnásobný republikový mistr ve skoku dalekém z let 2016 a 2017 Adam Zelinka, který přichází z Olympu Praha. Ženské řady rozšíří hned dvě nové posily. Bronzová medailistka z letošního MČR do 22 let v hodu oštěpem Kateřina Šťastná se rozhodla napodobit cestu svého nyní již oddílového kolegy Kryštofa Kozače, který rovněž přišel z klubu Jeseniova Praha a na západě Čech se z něj stal výborný oštěpař a několikanásobný republikový medailista. To Daniela Volná již několik let obléká škodovácký dres v rámci hostování. Nyní ale došlo k prohloubení spolupráce a úplnému přestupu této talentované dálkařky, která v barvách AC TJ Jičín vybojovala hned několik republikových medailí v mládežnických kategoriích.

Tým juniorů posílí účastník ME juniorů a MS juniorů v chůzi Jaromír Morávek dosud závodící za SMOLA CHŮZE Praha, mezi jehož největší úspěchy vedle řady medailí z MČR napříč kategoriemi patří překonání dorosteneckého národního rekordu v roce 2020.

Potřeba bylo posílit také tým juniorek, který se v roce 2022 účastní Evropského poháru mistrovských klubů, a proto do Škodovky přichází Natálie Paťavová. Tato talentovaná juniorka přicházející ze Zlínské atletické akademie získala na letošním MČR bronzovou medaili ve skoku o tyči.

Největší západočeský klub získal do svých řad také medailisty z žákovského národního šampionátu, kteří na západ Čech přichází zejména za kvalitními podmínkami spojené v rámci atletické akademie také se studiem. Z Valašského Meziříčí k nim míří Adéla Hanáková, která je nadějnou vícebojařkou a oštěpařkou a jejímž cílem je mistrovství Evropy do 17 let. Stejný sen má také talentovaná překážkářka Anežka Kárníková, která opouští známý klub Slavie Praha.

Z nedalekých Rokycan pak přestupuje běžec a steeplař Viktor Komas, který se rovněž chce dostat na evropský šampionát do 17 let. Hned osm nových posil a přestupů z různých klubů dokazuje, jak silným a motivujícím klubem je plzeňská Škodovka, která za poslední roky zvedá nejen úroveň atletiky v Plzeňském kraji, ale také úroveň atletiky české.

 

Atletický klub ŠKODA Plzeň (1)

foto: AK Škoda Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24