QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Otázky Tondy Procházky i jízda historických aut! Na Tachovsku to bude žít

07.05.2019 13:37

Tachovsko nabídne v nadcházejících dnech celou řadu akcí. Do Stříbra například míří oblíbený herec Antonín Procházka spolu s Martinem Stránským. Chystají se i další zajímavé akce.

Otázky Tondy Procházky

Stříbro - Do stříbrského kina Slavia se ve čtvrtek 9. května můžou přijít podívat fanoušci Tondy Procházky, Jany Paulové a Martina Stránského. Program začíná v 18 hodin a natáčí jej i Český rozhlas Plzeň.

Absolventský kocert žáků

Stříbro - Žáci Základní umělecké školy ve Stříbře předvedou své nové znalosti v hudebním oboru v pátek 10. května od 17 hodin v galerii Městského muzea ve Stříbře.

Den školních zahrad

Stříbro - Střední odborná škola ve Stříbře otevře své zahrady veřejnosti a představí práci svých studentů ve dnech 10. a 11. května. Zájemci na místě uvidí hospodářská zvířata, zemědělskou techniku a můžou si také koupit výpěstky studentů. V pátek budou zahrady v Dukelské ulici otevřeny od 10 do 18 hodin, v sobotu pak od 9 do 12 hodin.

Zvou na taneční odpoledne

Černošín - Český svaz žen Černošín zve na taneční odpoledne s Amátovkou v sobotu 11. května od 15 hodin. Akce se koná v sále Motorestu Vlčák a vstupné činí 100 korun.

Zvou na hudební Zahrady

Stříbro - Hudební festival chystají ve stříbrských Minoritských zahradách za muzeem. Akce bude v sobotu 11. května od 14 hodin. Vystoupí Jan Sedláček (ve 14 hod), žáci ZUŠ Stříbro (během přestávek), THE APRILL (v 18 hod), HAMLETI (ve 20 hod.) K akci patří také občerstvení od místních výrobců potravin a piva. V nepříznivém počasí můžete využít velkého vyhřívaného stanu.

Májová jízda historických vozidel

Stříbro - Letos už osmý ročník Májové jízdy historických vozidel se uskuteční v sobotu 11. května. Start vozidel bude na bývalé plovárně ve Stříbře v 9 hodin. Motoristé pak vyjedou směrem k Bezdružicím, na některých zastávkách mají pak i různé zkoušky.

Budou vítat ptačí zpěv

Tachov - Pozorovat a poslouchat malé opeřence můžete v sobotu 11. května od 8 hodin v zahradách u muzea v Tachově.  Pokud bude dobré počasí, uvidí návštěvníci odchyt ptáků do sítí a kroužkování. Pro děti je připravená naučná hra. Zájemce provede pracovník muzea Pavel Řepa a Milena Prokopová z CHKO Přimda.

Poběží pro tachovský hospic

Tachov - V Tachově se 12. května uskuteční TC kros pro hospic. Tento benefiční běh přinese pomoc Hospici sv. Jiří v Tachově, kde potřebují nakoupit různé zdravotnické pomůcky. Běh se koná na Rychtě, ve 12 hodin proběhne registrace. Nejdříve startují dětské kategorie, hlavní závod na 3 600 metrů začne ve 13.30 hodin.

V muzeu vystavují panenky

Černošín - Černošínské muzeum zve na výstavu starých panenek ze soukromé sbírky plzeňské sběratelky Boženy Rambalové. Nejstarší panenka je z roku 1925 a jde o chlapce v sokolském kroji. Zajímavostí jsou i panenky z Tachovska z celuloidu. Výstava je otevřena denně od 10 do 16 hodin až do 15. června.

V plánské galerii vystavuje Pavel Dušek

Planá - Galerie ve věži v Plané na Tachovsku hostí práce Pavla Duška, malíři z ateliéru Michaela Rittsteina. Jeho obrazy zachycují vizualizace počítačových her počátku třetího tisíciletí. Galerie je otevřená od úterý do neděle od 14 do 17 hodin.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24