QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Ovce běhala po silnici v sadech Pětatřicátníků, chytali ji strážníci - VIDEO

13.05.2022 18:26

Vyděšená ovce zmateně pobíhala po jedné z nejfrekventovanějších ulic v Plzni. Pohybovala se v sadech Pětatřicátníků před Velkou synagogou.

ovce2
ovce2ovceželva

Ovce na silnici překvapila ve čtvrtek 12. května řidiče. "V tramvajovém kolejišti a po silnici mezi auty  pobíhala vyděšená ovečka. Ještě, než stihla na místo dorazit hlídka odchytové služby, zmatené  zvíře se podařilo odchytit strážníkům ze stanice Územně strážní služby. Díky včasnému a rychlému zásahu strážníků se nikomu z účastníků silničního provozu naštěstí nic nestalo," prozradila mluvčí Městské policie Plzeň Jana Pužmanová.

Ovce nakonec skončila na farmě Černá ovce v Plzni na Roudné. "Byla předána do opatrování místní chovatelce do doby, než se ozve majitel," dodala Pužmanová.

Ve čtvrtek strážníci odchytili i další zvíře, byla to želva, která skončila v Útulku pro zvířata v nouzi. "V ulici Na Průtahu ji před půl druhou odpoledne objevila na chodníku před obchodem 71letá žena. Komu by mohla patřit, se na místě nepodařilo zjistit," dodala Jana Pužmanová.

Plzeňští strážníci ročně odchytí zhruba 700 zvířat. „Průměr je 670 zvířat plus asi 300 uhynulých,“ uvedl  Petr Kokoška, vedoucí Útulku pro zvířata v nouzi.

 

foto a video: Městská policie Plzeň

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24