QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pachatel si svůj lup pečlivě ukryl, i tak byl zadržen těsně po činu

15.01.2022 15:45

Pachatel rozbil lahví od piva sklo zavazadlového prostoru, odcizené věci ukryl a zahrabal u nedaleké hradby. Díky všímavosti přeštických policistů byl zadržen krátce po činu.

Železniční_MIlan Janoch

K vloupání mělo dojít v předešlých dvou hodinách před oznámením. "Policisté z obvodního oddělení Přeštice dne 9. ledna v odpoledních hodinách přijali oznámení o vloupání do vozidla, ke kterému došlo na parkovišti u jednoho nákupního střediska na okraji Přeštic. Přeštičtí policisté vyjeli ihned na místo," uvedla mluvčí policie Eva Červenková.

Podezřelý muž stál u komunikace a stopoval ve směru na Plzeň. "Policejní hlídka přistoupila ke kontrole podezřelého muže a zjistila, že muž má u sebe odcizenou peněženku z vozidla a další věci pocházející z vnitřního prostoru vozu. Padesátiletý cizinec se policistům na místě doznal, že lahví od piva rozbil skleněnou výplň u pátých dveří. Vzniklým otvorem vlezl do interiéru vozu, z kterého odcizil peněženku s doklady, autorádio, zabudované brzdové světlo ze zadních dveří, startovací kabely, autolékárničku a další drobné osobní věci poškozeného. Při prohledávání interiéru si muž otevřel motorový prostor a z něj za užití násilí odcizil zabudovanou autobaterii, naftové čerpadlo, přetrhal kabely od startéru a při tom ještě poškodil lak vozidla," dodala mluvčí.

Odcizené věci si muž ukryl u nedaleké plechové hradby fotbalového stadionu a zahrabal je pískem s úmyslem se po čase pro věci vrátit.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24