QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Platnost řidičáků se v nouzovém stavu prodlužuje. Průkaz nemusíte měnit!

21.10.2020 16:15

Lidé s propadlým řidičským průkazem mohou i nadále řídit, na doklad se hledí jako na platný a nehrozí žádné pokuty. Stojí to v aktuálním metodickém stanovisku ministerstva dopravy.

IMG_0591

Stanovisko od ministerstva dopravy obdržely obecní úřady obcí s rozšířenou působností a krajské úřady v úterý 20. října. 

Opatření zatím platí na období nouzového stavu a pouze v České republice. Ministerstvo dopravy jedná s Evropskou komisí o návrhu prodloužení platnosti propadlých řidičských průkazů do 31. března 2021.

Od pondělí 12. října platí na úřadech omezené úřední hodiny. Magistrát města Plzně má pro veřejnost otevřeno v pondělí a ve středu vždy v časech od 8 do 11 hodin a od 15 do 17 hodin. Mimo tyto stanovené úřední hodiny si mohou občané vyřídit úřední záležitosti pouze po předchozím objednání. „Žádáme občany, aby v této době zvážili důvod jejich návštěvy a pokud je to možné, aby preferovali e-mailový, telefonický nebo písemný kontakt,“ uvedl Petr Triner, ředitel Úřadu správních agend Magistrátu města Plzně.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24