Plzeň o víkendu roztančí Mezinárodní dixielandový festival!

29.07.2022 10:15

O víkendu 30. a 31. července se bude konat zajímavý hudební festival. Program nabídne amerického trumpetistu a špičkové jazzové kapely. Zatančete si o víkendu v centru Plzně!

dixieland_ilustračka_Milan Svoboda

7. ročník Mezinárodního dixielandového festivalu Plzeň bude zahájen v sobotu na zahradě Měšťanské besedy. „V dřevěném secesním altánu se budou střídat dixielandové kapely z Česka i ze zahraničí, prostor nabízí mnoho míst k sezení i velký taneční parket. Nedělní program směřuje dixieland tam, kde vznikl, a to na ulici! Plzeňská Riegrova ulice se pro celý den přemění na neworleanskou Bourbon Street, kde před místními kavárnami a bary na několika místech muzikanti hrají tuto veselou hudbu a pěší zóna poskytuje mnoho prostoru pro přihlížející i tanečníky,“ přibližuje program Jindřich Jindřich, jeden s organizátorů.

Oba festivalové dny zahájí "New Orleans Parade", průvod všech kapel, tanečníků a kolemjdoucích, kteří v rytmu dixielandu pochodují centrem města. Průvod začíná u katedrály sv. Bartoloměje v oba dva dny ve 14 hodin.

„Na programu bude 5 českých kapel a 2 zahraniční. Letos má festival dokonce mezikontinentální účast. Přední newyorský trumpetista Jon-Erik Kells přijal pozvání do Česka a zahraje v doprovodu Pilsner Jazz Bandu. Z Německa dorazí dvě špičkové bavorské kapely. Hot Lips z Mnichova a Dixie Dogs z Regensburgu. Zahrají i plzeňští The Dixie Hot Licks a The Cricketz, z Prahy dorazí N. O. Outsiders a rakovnický Brass Band, kteří sobotní program v Měšťanské besedě otevírají,“ představil program Jindřich.

Vstup na festival je volný. Festival lze podpořit zakoupením vstupenky. Více informací naleznete zde.

 

foto ilustrační Milan Svoboda

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24