QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeň ozeleňuje tramvajový pás v Bolevci - FOTKY

22.05.2022 13:00

Rekonstrukce tramvajové trati linky číslo 1 do Bolevce bude hotová. Chybí už jen dodělat zelený pás. Od 1. června ale začne rekonstrukce tramvajovové trati na Slovanech.

Tramvaj Bolevec_SVSMP
Tramvaj Bolevec_SVSMPTramvaj Bolevec_SVSMP1Tramvaj Bolevec_SVSMP2

Práce probíhají postupně. Část teď ještě zelených rozchodníků je již zasazena do kolejového pásu a zalita, další na osazení čeká. "Do kolejiště se pokládá vodozádržná podkladová vrstva pro zeleň, na kterou se pak poprvé v Plzni sázejí suchomilné rozchodníky, které zlepší nejen vzhled celé komunikace, ale také sníží hluk i prašnost od tramvajové dopravy. Po tramvajové trati na Slovanské aleji se tak v Plzni po letech dočkáme další zelené tratě," uvedl Magistrát města Plzně na svých facebookových stránkách.

Na loňské rekonstrukci posledního úseku tramvajové trati linky č. 1 do Bolevce bylo použito několik zajímavých novinek.  Kolejový rošt byl v přímém úseku nově vystavěn z pražců z předepjatého betonu a mimo krátké úseky v křižovatkách se poprvé v Plzni osadil kolejnicemi tzv. železničního tvaru bez typického tramvajového žlábku. Uložení kolejnic s novými komponenty z recyklované pryže tlumí hluk a vibrace kolejnic. Ještě chybí dodělat zelený pás a rekonstrukce je dokončena.

Na rekonstrukci čeká tramvajová trať linky číslo 2 na Slovanech. Opravy začnou 1. června a přinesou řadu omezení pro cestující MHD i řidiče aut. Více jsme psali ZDE.

Foto: SVSMP
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24